Långtidskontrakt med herrlaget för ännu en akademispelare

I somras tog han klivet från akademin upp till herrlaget när han skrev på ett halvårskontrakt. Nu är det klart att Aiham Ousou stannar i Bollklubben ett bra tag framöver.
– Det kommande åren blir de viktigaste i min karriär hittills och det gäller för mig att fortsätta utvecklas, säger mittbacken. 

När BK Häcken och 18-åringen kom överens om att han skulle avsluta förra säsongen i herrlaget berättade sportchef Sonny Karlsson att Aiham Ousou hade egenskaper som eventuellt skulle kunna ge honom en kontraktsförlängning, om färdigheterna förvaltades rätt. Med facit på hand gjorde de det.
– Vi har valt att förlänga med Aiham för att vi ser spetsegenskaper som är otroligt intressanta. De svagheter han har tror vi att vi kan ge oss på och förbättra. Därför har vi valt ett långt kontrakt så att vi får tid att utvecklas tillsammans, säger Sonny.
– Dessutom är det otroligt roligt att vi än en gång får ett kvitto på den fina kvaliteten hos vår akademi. Att vi gång på gång kan plocka upp duktiga spelare ger oss en boost att fortsätta jobba hårt med vår talangutveckling.

Aiham Ousou kom till BK Häckens akademi för ett år sedan och har i dagarna skrivit ett fyraårskontrakt med klubbens herrlag. Nu ska han göra sitt yttersta för att få ut så mycket som möjligt av den tiden.
– Det känns väldigt bra att få den här möjligheten och förtroendet. Jag trivs väldigt bra här och jag vet att jag med hjälp av tränare och spelare kommer kunna få ut det bästa av mig själv för att kunna gå i rätt riktning i min utvecklingskurva, säger Aiham.

Mittbacken har varit en trygg pjäs i centrallinjen i både U19 och U21 under säsongen. Och de fyra kommande åren ska han ägna åt att steg för steg ta sig närmare spel i landets högsta serie.
– Jag sätter höga mål för mig själv, det är så jag funkar. Prio ett är att hålla mig skadefri, sen gäller det bara att ge hundra procent i varje tillfälle jag får på fotbollsplanen. Att etablera mig i Allsvenskan är det jag jobbar för och jag kommer troligtvis nå dit i framtiden, säger 18-åringen.

Vad innebär det för dig att skriva ett så långt kontrakt, Aiham?
– De fyra kommande åren kommer nog vara bland de viktigaste åren i min fotbollskarriär. För mig gäller det att fortsätta att lära mig och ta till mig utav all respons jag får. Att ta steget in i Allsvenskan är svårt och det innebär att lägga på en ännu än högre växel för att ständigt utvecklas.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners