Raymond Verheijen föreläste på Hisingen

I november fick vi besök av den meriterade tränaren och föreläsaren Raymond Verheijen. På Bravida föreläste han för en stor grupp ledare från Sverige och flera andra länder, och temat för dagen var ”Taktisk Periodisering”.
– Jag vill skapa möjligheter för våra tränare att hela tiden erbjudas chans till bra utbildning, säger Anders Wahrnberg, fotbolls- och ungdomsansvarig för BK Häckens breddverksamhet.

Raymond Verheijen är holländare och grundare till World Football Academy. Hans mission är att utbilda tränare till att bli bättre tränare. Verheijens motto är att spelare förtjänar bättre tränare och att tränarrollen är ett livslångt lärande och han är flitigt anlitad runt om hela världen.
– Att vi som BK Häcken har möjlighet att vara värd för en utbildning som hålls av Raymond Verheijen och WFA här i Göteborg på Hisingen känns inspirerande och ett tecken på att vi som förening är nyfikna och vill utvecklas, säger Anders Wahrnberg.

Raymond har ett gediget CV med bland annat deltagande som tränare i flera VM och EM bland annat i tränarstaben för Sydkorea (VM 2002) och Ryssland (EM 2008). Förutom landslag så har Raymond även varit involverad i flera storklubbar runt om i Europa så som bland annat Barcelona (2006) och Chelsea (2009).

Temat för utbildningen var som hölls i november på Bravida Arena var en teoretisk och praktisk utbildning i ”Taktisk Periodisering”. Det var totalt cirka 70 stycken tränare från bland annat Singapore, Kina, Norge och Sverige.
– Vår utvecklingsmodell 15-17 år baseras mycket på konceptet med periodisering, så temat passade oss väldigt bra, säger Anders.

I den praktiska delen av utbildningen deltog vår U16/U17-trupp i ett träningspass med den holländske tränaren.
– Det var kul att se dem bli tränade av Raymond. De skötte sig utmärkt och visade att vi har bra utbildade spelare i föreningen, säger Anders.
– I min roll som fotbolls-/ungdomsansvarig för breddverksamheten vill jag skapa möjligheter för våra egna tränare att hela tiden erbjudas chans till bra utbildning. På så sätt tar de till sig ny kunskap som de sedan kan utveckla våra spelare med. Jag försöker skapa ett årshjul av utbildningar där tränarna vet om att vi som förening är måna om deras kunskaps utveckling. Bland annat har vi de senaste två åren årligen haft den holländska föreningen AZ Alkmaar här på besök.

Redan nu är planeringen långt framme att tillsammans med World Football Academy genomföra en tvådagars utbildning på Hisingen i november 2019, veckan efter att Allsvenskan slutat.

Huvudpartner

Officiella branschpartners