Första veckan avklarad

Det återstår ett pass av årets första träningsvecka. Efter en välförtjänt ledig dag idag avslutas veckan med ett fotbollspass imorgon, söndag.

Efter att försäsongsträningen drog igång i måndags har a-truppen genomfört fyra pass på fotbollsplanen och ett yogapass.

– Det har varit en ynnest att starta säsongen och få andas frisk uteluft och ny säsong. Vi har kunnat träna både på GPA och Bravida Arena och vi har kunnat spela 11 mot 11 varje träning, ibland i härligt solsken. Nästa vecka anländer de spelare som varit iväg på landslagsuppdrag och de är redan igång med matchspel. Säger huvudtränare Andreas Alm om den första träningsveckan.

Förutom nyförvärvet från Mjällby, Oskar Sverrisson och uppflyttade Ali Youssef är Mario Chavez ett nytt ansikte på GPA. Mario ingår sedan årsskiftet  i ledarstaben där han tagit över rollen som videoanalytiker efter att Hampus Andersson valt att gå vidare i sin karriär. Dessutom har nu Christoffer Källqvist klivit in som målvaktstränare i ledarstaben.

Under veckan har många spelare från akademin fått chansen att visa upp sig i a-lagssammanhang. Följande spelare från U17 och U19 har varit med på träningarna under veckan: Teodor Wålemark, Elvis Lindqvist, Rasmus Wendt, Benjamin Toledo, Adam Söndergaard, Leart Ramani, Jacob Hedenquist, Jovan Lucic, Isaac Jonsson, Marcus Bärkroth, Karl Landsten, Alexander Nilsson, Samir Marouf, David Ngoma och Rickard Cederberg.

Under nästa vecka är spelarna som varit iväg på landslagsläger tillbaka på Hisingen. Adam Andersson startade gårdagens landskamp mot Island medans Alexander Jeremejeff och Daleho Irandust inledde på bänken efter att ha startat senast mot Finland. Även Juhani Ojala och Joona Toivio ansluter nästa vecka efter att ha varit i väg med det finska landslaget.

På skadefronten så har Jonathan Rasheed och Benjamin Arapovic spenderat den första veckan med rehab och även Nasiru Mohammed som anslöt i torsdags har rehabat. De kommer löpande under försäsongen att fasas in i fotbollsträningen. Kari Arkivuo som har problem med en häl kommer under nästa vecka att vara tillbaka i fotbollsträning.

Huvudpartner

Officiella branschpartners