Dags för match i Sydafrika!

Imorgon ställs vi emot Cape Town City FC här i Kapstaden, Sydafrika. Det är den första av två matcher på lägret och även de sista träningsmatcherna innan tävlingssäsongen drar igång lördag 16 februari.

Det sydafrikanska laget Cape Town City FC ligger fyra i den inhemska tabellen, som toppas av Bidvest Wits och mer välkända Orlando Pirates på andraplats. I truppen hittar vi bland annat en svenskbekantning i Matthew Rusike, som tidigare huserat i Halmstad BK och Helsingborgs IF.

Lägret har hitintills inneburit en hel del nya intryck för spelarna, men några av dem har dessvärre legat sjuka. De tre som fortfarande inte är i spel är Paulinho, Godswill Ekpolo och Aiham Ousou (alla tre är uppe och rör på sig idag). Juhani Ojala, Kevin Yakob och Nasiru Mohammed har också varit sjuka, men är tillbaka och tränar med laget och också uttagna i truppen. Ali Youssef har även han varit krasslig och är tillbaka i träning, men står över morgondagens match. Benjamin Arapovic är inte redo för spel ännu och Ahmed Yasin känner fortfarande av sin skada som han ådrog sig under Asiatiska mästerskapen.
– Det blir roligt att möta lite annat motstånd än vad vi är vana vid. Cape Town City är mitt inne i sin säsong, så vi vet inte riktigt vad för trupp de kommer med, men oavsett så ser vi fram emot att möta en helt annan typ av fotboll än vad vi gör hemma i Sverige, säger assisterande tränare Teddy Olausson.

Matchen startar 10:30 lokal tid. Om inte uppkopplingen sviker oss, så kommer vi liverapportera på Twitter.

Truppen: Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Gustav Berggren, Kevin Yakob, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Viktor Lundberg, Adam Andersson, Johan Hammar, Juhani Ojala, Erik Friberg, Oskar Sverrisson, Alexander Faltsetas, Mervan Celik, Daleho Irandust, Theo Wålemark, Kari Arkivuo, Nasiru Mohammed, Alexander Jeremejeff

Huvudpartner

Officiella branschpartners