Lägrets sista utmaning

Imorgon är det dags för den sista träningsmatchen innan Svenska Cupen drar igång om exakt en vecka. Ubuntu Cape Town står för motståndet och avsparkstiden är satt till 09.00 svensk tid.

Så sent som i tisdags slog vi Cape Town City FC med 3-1 här i Kapstaden, efter mål av Berggren, Celik och Faltsetas. Morgondagens motståndare, Ubuntu Cape Town, håller inte lika hög klass som våra tidigare motståndare. Laget huserar i landets näst högsta liga, National First Division, och innehar plats 14 av 16 med 20 inspelade poäng på 20 matcher.

Läget i truppen är mycket bra och i torsdags var Paulinho, Aiham Ousou och Godswill Ekpolo tillbaka i träning efter sina sjukdomar. Aiham Ousou står över, men Paulinho och Ekpolo är uttagna till imorgon. Alexander Faltsetas har en liten känning och Daleho Irandust känner av en förkylning, medan Nasiru Mohammed inte är helt redo för match ännu efter sin långtidsskada. Rasmus Lindgren (ryggskott) är osäker.

Benjamin Arapovic tränar med laget, men är inte involverad i de moment som innehåller närkamper ännu. I övrigt är alla andra uttagna och det är med andra ord en riktigt slagkraftig trupp som avslutar träningslägret i Sydafrika.
– Vi har ännu inte haft full konkurrens annat än på papperet på de mest offensiva positionerna men när Nasiru, Yasin, Jeremejeff och ”Dalla” nu tränar för fullt så hoppas jag att konkurrensen stärker oss då spelarna driver på varandra. Dessutom ansluter Kwame Kizito i träning när vi kommer hem. Januari är på ett sätt lite av en smekmånad med träning, läger och träningsmatcher medan det redan med cupen blir första gången spelare ställs utanför en elva i tävling, säger Andreas Alm.

Senare på dagen imorgon reser vi hemåt till Hisingen och vi beräknas vara framme runt lunchtid på måndagen. På tisdag är det sedan tillbaka till vardagen på GPA och börja ladda för IK Brage i Svenska Cupen.

I vanlig ordning planerar vi att liverapportera matchen på vår Twitter, om inte uppkopplingen sviker oss.

Truppen: Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Gustav Berggren, Kevin Yakob, (Rasmus Lindgren), Joona Toivio, Viktor Lundberg, Adam Andersson, Johan Hammar, Juhani Ojala, Erik Friberg, Oskar Sverrisson, Mervan Celik, Teodor Wålemark, Kari Arkivuo, Alexander Jeremejeff, Ali Youssef, Paulinho, Godswill Ekpolo, Ahmed Yasin

Huvudpartner

Officiella branschpartners