Mervan Celiks uppmaning: ”Var med från början – det kan bli något stort”

Mervan Celik slet för sin speltid i fjol, i konkurrens med Allsvenskans bästa spelare 2018, Paulinho. Nu längtar han efter cuppremiären och att få hjälpa laget i jakten på Europa.

– Vi har något bra på gång känns det som – det gäller att vara med från början. Det kan bli något stort, säger Mervan Celik.

Mervan Celik har avslutat sin andra försäsong sedan han återvände till Hisingen och BK Häcken. Han gjorde mål i båda matcherna nere i Sydafrika och har sett stark ut under årets första veckor.

– Det har känts bra på träningarna, jag har fått vara frisk och så har jag fått göra några mål nu på matcherna under försäsongen. Det är bara positivt. Jag är en offensiv spelare, så självklart betyder det mycket att få göra mål, så man slipper tänka på det, säger han.

I fjol blev det 21 matcher i Allsvenskan, varav 14 inhopp, och Mervan summerade säsongen med ett mål och en assist. I en tuff konkurrenssituation blev det desto fler tankar på att jaga mål under de minuter han spelade.

– Vissa delar av säsongen kanske jag tänkte mycket på det. Sedan måste man släppa det och köra på. Nu har jag tränat på bra och bara kört på det jag har gjort innan – sedan hoppas jag att det bara släpper loss.

I morgon väntar premiär i Svenska Cupen, hemma på Bravida Arena mot IK Brage, 14.00.

– Det känns som att det är dags nu. Vi har tränat på bra – äntligen är det dags att spela en match som gäller någonting. Vi ska göra allt för att vinna i morgon.

Brage gick upp till Superettan inför fjolårssäsongen och slutade på en stark sjätteplats i återkomsten. I gruppspelet ställs BK Häcken även mot Rosengård och Brommapojkarna. För Bollklubben är cupen enda vägen ut i Europa 2019 och Mervan Celik ger sitt gulsvart goda chanser att lyckas gå hela vägen till titeln.

Han uppmanar alla supportrar att komma till Bravida Arena i morgon, för att inte missa starten på vad som kan bli en minnesvärd säsong.

– Vi har nästan samma trupp som förra året, sedan har vi hämtat in några bra spelare till. Vi har något bra på gång känns det som – det gäller att vara med från början. Det kan bli något stort.

Huvudpartner

Officiella branschpartners