Uddamålsvinst i lägrets sista match

På söndagsförmiddagen tog vi försäsongens tredje vinst när sydafrikanska Ubuntu Cape Town besegrades med 2-1 efter mål av Johan Hammar och Mervan Celik.

Vi inledde matchen i ett lite småkyligt Kapstaden på ett tafatt sätt och vi hade en hel del problem med Ubuntus snabba omställningar. Efter redan sju minuter rinner sydafrikanerna igenom och gör 1-0 bakom Jonathan Rasheed, som var målvakt för dagen. Fem minuter senare är det nära 2-0, men ett par minuter därpå jobbar Ali Youssef fram en hörna. Adam Andersson, som var halvlekens bästa, slår hörnan och träffar Johan Hammars panna perfekt, 1-1. Resultatet står sig halvleken ut och varken vi eller Ubuntu skapar några särskilt heta målchanser.

Andra halvlek fortsätter som första sluta, men när Ahmed Yasin kliver in med 30 minuter kvar börjar saker hända offensivt. Vårt nyförvärv såg spelsugen ut från minut ett och han ligger också bakom vårt ledningsmål med drygt tio minuter kvar. Yasin skjuter, men skottet blockas och bollen når Mervan Celik i straffområdet som slår in 2-1, vilket också blev matchens sista mål. Celik var ständigt ett hot offensivt och många spelare visade idag att konkurrensen är stenhård i dagens trupp.
– Matchen liknar den vi spelade i tisdags. De börjar bra med sina snabba yttrar som löper in bakom vår backlinje, men ju längre matchen går desto mer kontroll får vi. Skönt att vinna och ännu skönare att vända hem till Hisingen och dra igång tävlingssäsongen, säger assisterande tränare Teddy Olausson efter matchen.

Nu tackar vi Kapstaden och riktar blickarna mot IK Brage i Svenska Cupen. Vi ses på lördag!

Målen från matchen går att se på Twitter.

Startelva: Rasheed – Ekpolo, Hammar, Ojala, Andersson (54’ Arkivuo) – Friberg, Berggren – Celik, Lundberg (77’ Yakob), Youssef (59’ Yasin) – Jeremejeff (45’ Paulinho)

Huvudpartner

Officiella branschpartners