Välkommen till gulsvart, Kizito!

BK Häcken välkomnar Kwame Kizito, Bollklubbens senaste nyförvärv, till Hisingen. Den 22-årige anfallaren har skrivit på ett treårskontrakt och är nu, äntligen, på plats på Hisingen. Kizito kommer senast från Libyska Al-Ittihad Tripoli, där han stod för 7 mål på 12 matcher. 

Vi har varit intresserade av Kizito en längre tid och gjorde ett försök att få hit honom redan inför säsongen 2018, men lyckades inte då. Vi hade såklart gärna haft honom med på träningslägret, men nu får han lite mer än en vecka på sig att lära känna Hisingen och GPA och träna på i vinterkylan, så att han är redo att gå in i träning med laget när de kommer tillbaka, säger Sonny Karlsson

– Av det vi har sett, så är han en stor men ändå smidig spelare med kraft i sina löpningar och han har en relativt bra teknik. I Kizito får vi in en kraftfull spelare och en bra konkurrent till Jeremejeff där framme, avslutar Sonny.

Kizito, som anlände till ett snötäckt Hisingen under fredagen, ser fram emot vardagen i sin nya klubb.

Det är kallt här, men jag är väldigt lycklig över att äntligen vara på plats. Jag har tittat en del på Youtube, och jag kommer till ett lag som spelar en fin fotboll. Jag har även haft kontakt med Nasiru Mohammed, som bara pratat gott om klubben, säger Kwame Kizito.

Som fotbollsspelare beskriver han sig själv som en målgörare och som, utöver sin snabbhet, är bra på att skapa ytor för sina lagkamrater.

Jag har kommit hit för att stärka laget och vill såklart ha så mycket speltid som möjligt, jag vill hjälpa laget att vinna många matcher, till en bra placering i tabellen och vinna titlar. 

Vi hälsar Kwame Kizito varmt välkommen till BK Häcken!

Huvudpartner

Officiella branschpartners