Vinst i Sydafrika!

Det blev en relativt komfortabel seger i den första träningsmatchen under träningslägret i Sydafrika. Slutresultatet mot Cape Town City FC skrevs till 3-1 efter mål av Alexander Faltsetas, Mervan Celik och Gustav Berggren.

Sydafrikanerna började piggt och deras snabba yttrar skapade inledningsvis oreda i det gulsvarta försvaret. Det dröjde dock inte länge innan vi fick in det första målet. Efter dryga kvarten slår Adam Andersson en hörna, som Alexander Faltsetas snyggt nickar in. Efter ledningsmålet har båda lagen svårt att komma till de där riktigt heta chanserna, men 34 minuter in i matchen kommer Celik loss och gör 2-0, assisterad av Jeremejeff.

I andra halvlek har vi god kontroll på händelserna och efter dryga timmens spel punkterar Gustav Berggren matchen när han löper sig fri i djupled och enkelt rullar in 3-0 bakom den sydafrikanska målvakten. Cape Town City reducerar en kvart senare på en misstänkt offside, men närmare än så kommer de inte. Matchen slutar 3-1 och vi tar med oss en seger och en välbehövlig genomkörare mot ett annorlunda motstånd.

Startelva: Peter Abrahamsson – Andersson, Toivio (64’ Ojala), Lindgren, Sverrisson – Faltsetas (88’ Wålemark), Berggren (81’ Irandust), Friberg (88’ Arkivuo) – Celik, Lundberg (77’ Hammar) – Jeremejeff (74’ Yakob)

Huvudpartner

Officiella branschpartners