Akademisvepet: En tung gulsvart helg

Det blev en tuff helg för våra gulsvarta akademilag. Såväl P19- som P17-laget förlorade sina matcher och missar finalspelet i Ligacupen.

De sista omgångarna av Ligacupen spelades i helgen och stor dramatik väntade för P17. Laget åkte under söndagen över älven för en ren gruppfinal mot Örgryte IS. Förutsättningarna var enkla inför matchen. Vid seger eller kryss skulle Bollklubben, som förra året tog hem guldet, vara klara för ännu ett finalspel. Örgryte behövde vinna för avancemang.

På ett soldränkt och nästan fullsatt Hammarviken Arena fick publiken se en första halvlek med högt tempo, många bollbyten och mycket kamp mellan lagen där de heta målchanserna uteblev. 0–0 i halvlek.

Andra halvlek började som den första slutade. Mycket boll för BK Häcken medan Öis låg kompakta och stack upp emellanåt i sina sylvassa omställningar. I 75:e minuten tog Öis ledningen via en frispark från 15 meter och var i denna stund vidare till semifinal.

Bollklubben försökte skapa lägen, men hade svårt att komma igenom de rödblåas försvarsmur. I minut 91 skickade BK Häckens lagkapten, Philip Sundgren, en längre boll in mot bortre ytan i boxen. Fram dök Filip Trcpevski upp och nickade in 1–1 målet – vilket i den stunden betydde avancemang.

Öis fick dock en sista chans och via ett inkast som skarvades vidare in i straffområdet fick hemmalagets William Svensson öppet mål och rakade in segermålet med matchens sista spark. Öis gick därmed vidare till semifinal.

P19-laget spelade i lördags hemma mot Malmö FF. De gulsvarta fick en drömstart där Samir Maarouf knoppade in 1–0 redan i den andra minuten. Trots spelmässigt övertag matchen igenom lyckades MFF göra tre raka mål och gå segrande ur bataljen med 3–1. MFF kvalificerade sig därmed till finalspelet i P19-klassen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners