Årets hittills tuffaste utmaning väntar

På lördag åker BK Häcken upp till Stockholm för att möta Djurgården i semifinal i Svenska Cupen. En minst sagt tuff utmaning mot ett lag som i år kommer vara en av utmanarna till medaljerna i Allsvenskan.

Djurgården och Hammarby spelade sin kvartsfinal under gårdagen och efter en mållös tillställning i 120 minuter, fick matchen avgöras på straffar. Där drog Djurgården det längsta strået.

– Djurgården var det lag som såg starkast ut, de höll ihop defensiven bäst och orkade ta något fler initiativ än Hammarby sista timmen av matchen. Djurgården har värvat friskt och har en rad nya spelare i truppen, dessutom har de lämnat det 4-4-2 de mestadels spelade under några år för att spela 4-3-3 med de nya tränarna, säger Andreas Alm.

120 minuters derby kan vara slitsamt för vilket lag som helst, men att det skulle påverka Djurgården med sex dagar mellan matcherna är inget som Alm tror.

– Nej. Inte alls. Om vi hade spelat tre dagar efteråt hade vi haft en fördel, men en hel veckas återhämtning, då finns det inget spår kvar av trötthet. De har till och med lite tid att läka eventuella skador, säger han.

Djurgården har inför i år värvat en ny tränarduo i Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf, som senast kommer från IK Sirius. De har dessutom fått in ett antal nyförvärv och ett av dem, målvakten Per Kristian Bråtveit, blev stor hjälte i straffläggningen mot Hammarby.

– Djurgården och nya tränarduon har fått en målvakt med fina fötter som de kan använda i att bygga sitt spel bakifrån med, det är en skillnad hos dem från senaste åren, menar Alm.

Under fjolåret hade Bollklubben det tufft mot toppkonkurrenterna och Stockholm har varit lite av en mardrömsstad. Andreas Alm menar att det gäller att vara på tårna från början och förvalta de chanser vi får.

– Vi hade svårt att vinna både borta och hemma mot topplagen i fjol. Vi förlorade också mot Djurgården två gånger borta, en gång i cupen och en gång i serien, trots att de inte var något topplag 2018, så för oss krävs det att bättre få matchen att luta åt vårt håll när den är jämn, att verkligen ta chansen att vinna.

– Sedan hoppas vi att det ger oss än mer fart, än mer kraft i våra löpningar då vi vet att det krävs andra saker i denna cupmatch, avslutar Alm.

Läget i truppen

Daleho Irandusts rehab går bra, men han är inte aktuell för spel ännu. Kari Arkivuo rehabar också och är någon vecka bort från spel. Aiham Ousou har dessvärre åkt på en bristning i baksida lår och blir borta från spel i ett par veckor. Två glädjande besked är att Viktor Lundberg är tillbaka i spel och aktuell för lördagens trupp och Benjamin Arapovic är äntligen tillbaka i full träning efter sin korsbandsskada.


Häng med Getingarna!

Spelarna behöver ert stöd mer än någonsin i jakten på finalplatsen i Svenska Cupen. Vår supporterklubb Getingarna anordnar en resa upp till huvudstaden på lördag med avgång 11.30. Läs mer och anmäl dig HÄR.

Huvudpartner

Officiella branschpartners