Avstängningen hävd – Paulinho får spela semifinalen

Paulinho är spelklar till semifinalen i Svenska Cupen mot Djurgården. Disciplinnämnden undanröjer den andra varningen och häver därmed anfallarens avstängning.

BK Häcken överklagade båda de gula kort Paulinho fick i kvartsfinalen mot Gais. Disciplinnämnden häver nu den andra varningen, efter att ha tagit in domare Kristoffer Karlssons syn på situationen och efter att ha tittat på de filmklipp som finns på händelsen. Nämnden kommer fram till att varningen var uppenbart felaktig och att den därmed får ändras i efterhand av Disciplinnämnden, enligt TB 7 kap 6 § andra stycket.

BK Häcken är glada över beskedet att Paulinho får spela semifinalen mot Djurgården men också över att vi har ett system i svensk fotboll som fungerar.

– Jag tycker det här beslutet var väntat, för det går inte att inte agera när ett så uppenbart fel begåtts. Men samtidigt betyder det mycket både för BK Häcken och för svensk fotboll. Alla kan begå ett misstag men det viktiga är att vi har ett system som innebär att vi, i den mån ett fel går att rätta till i efterhand, faktiskt gör detta. En rättvis jury som åtgärdar ett uppenbart felaktigt domslut och en domare som lämnat en efterrapport där han medger sitt misstag – all heder åt dem, säger sportchef Sonny Karlsson.

Huvudpartner

Officiella branschpartners