Drömmål när Joona Toivio äntligen målade

Första målet i gulsvart och ett riktigt drömmål dessutom.
– Äntligen fick jag chansen att visa upp min högerfot, säger Joona Toivio.

4-1 mot Gais och fyra olika målskyttar. Ett av målen kom från den bollskicklige mittbacken, som därmed spräckte sin målnolla för Bollklubben.

– Jag fick bollen efter en hörna, vände upp och märkte att jag hade lite yta så då var det bara att skjuta.

Att finländaren har en bra högerfot har nog inte undgått någon, hans hårda och distinkta uppspel hittar i stort sett alltid rätt adress men i offensiven har han inte kommit till särskilt ofta.

– Jag är andre frissparksskytt men det är inte så ofta som jag fått chansen där men nu kom jag äntligen i ett bra läge för att skjuta, fortsätter han.

Precis om man kan förvänta sig av ett derby så var det grinigt och hårt på plan. Inte mindre än fem varningar delades ut bara i första halvlek.

– Det känns som att de hade pratat om att slåss och fajtas. Deras forward slog mig varje han sprang förbi men det gör mig inget, det är bara att skratta bort det.

Det blev alltså fyra olika målskyttar i den målrika matchen och Toivio fick sällskap av en backkollega i målprotokollet. Och även Adam Anderssons mål kan kallas för fotbollsgodis.

– Erik slår en perfekt frispark och jag lyckas trassla med mig bollen. Sen slår jag in den i bortre. Det är alltid skönt att göra mål, säger 3-0-målskytten.

Nu blir det semifinal nästa helg mot antingen Djurgården eller Hammarby. Oavsett motstånd så kommer matchen att spelas på Tele2 Arena i Stockholm. Joona Toivo vet vad som väntar.

– Svenska Cupen är den kortaste vägen till Europa så det är en viktig match, nu när vi kommit så här långt så är det klart att vi vill gå hela vägen. Det kommer bli en stor match på en het arena med mycket fans, avslutar finländaren. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners