Flera viktiga räddningar hjälpte BK Häcken till final

En av hjältarna när cupguldet bärgades 2016 var en stor bidragande orsak till avancemanget till årets final.

– Det var skönt att göra några räddningar och hjälpa laget, det är det man vill göra, säger Peter Abrahamsson.

Djurgårdens 1-0 kom till på en otagbar straff och deras 2-1 efter ett friläge som förvaltades kliniskt. Då hade 38 minuter spelats och Peter Abrahamsson hade knappt fått känna på bollen.

– Början av matchen blev konstigt för min del, det känns som det enda jag gjorde var att hämta bollar från nätet. Men sen var det skönt att få göra några räddningar, säger han.

Efter den tunga inledningen kom BK Häcken igen och kunde kvittera två gånger om. Och med två stolpträffar utöver målen var det övertag för Bollklubben sett till målchanser. Djurgården hade en hel del fasta situationer där de öste på med mycket folk men gång efter annan var det Häckens målvakt som var först på bollen, antingen genom lugna nedtagningar eller genom resoluta utboxningar.

– Det är viktigt att jag vågar lämna linjen för att hjälpa laget, Djurgården är starka på huvudet, säger han.

Den viktigaste räddningen kom i slutskedet när Djurgårdens sylvassa nyförvärv Astrit Ajdarevic briljant friställde en lagkamrat som drog till. Men det hårda skottet mot bortre krysset parerades i sista stund av Häckens stensäkra målvakt.

– Det ska sitta i ryggmärgen och ske per automatik, och det gjorde det den här gången.

Finalen i Svenska Cupen spelas 30 maj.

– Det ska bli jätteroligt med final. Hoppas att det kan bli hemma på Hisingen och att det blir en riktig fest. Segern 2016 är ett härligt minne som jag hoppas få uppleva igen, säger Peter Abrahamsson.

Huvudpartner

Officiella branschpartners