Fyra raka segrar ska bli fem när BK Häcken i morgon spelar semifinal mot Djurgården

Regerande cupmästaren Djurgården är det sista hindret som BK Häcken behöver ta sig över för att få spela final i Svenska Cupen den 30 maj.

– Vi har ett spel som vi tror på och ska se till att göra det vi är bra på, säger lagkapten Rasmus Lindgren.

Bortamatch mot ett stockholmslag är sällan en enkel uppgift. BK Häcken får räkna med att bli satt under hård press från både motståndare och publik på Tele2 Arena i morgondagens semifinal.

– Det blir första bortamatchen för oss i år där det kommer vara riktigt mycket publik. Samtidigt kommer det också vara bättre motstånd och mer tryck från läktaren jämfört med tidigare, säger Rasmus Lindgren.

Bollkubbens väg fram till semifinalen har varit övertygande och komfortabel. Laget har öst in mål framåt och endast två insläppta mål bakåt vittnar om att även defensiven har fungerat. När Djurgården nu väntar så blir det första gången i år som BK Häcken ställs mot allsvenskt motstånd.

– Det kommer inte bara vara vi som trycker ner motståndarna utan jag tror att det blir mer böljande spel. Vi kommer få försvara oss mer än vi gjort i de tidigare matcherna. Vi har spelat ganska bra hittills men vi ska försöka vara bra i längre perioder och oftare, fortsätter Rasmus Lindgren.

I förra årets allsvenska körde BK Häcken över Djurgården på hemmaplan – matchen på Bravida Arena slutade hela 5-0. Men på Tele2 Arena vann Djurgården med 2-1 efter att ha avgjort på stopptid. Tränare Andreas Alm har segerreceptet klart inför semifinalen.

– Vi ska vara offensiva i tanken. Vi är duktiga på att skapa målchanser och det ska vi fortsätta med, säger han.

I de tidigare matcherna har BK Häcken varit bollförande men hur matchen kommer se ut i morgon lägger Andreas Alm ingen vikt vid just nu.

– Jag har ingen matchbild klar för mig, jag kan ana hur den kommer se ut och har en plan för att hantera det som händer men matcherna lever sitt eget liv och det är roligare att ta emot det som bjuds än att gissa i förväg.

Under fredagen genomfördes det sista träningspasset på GPA innan laget i morgon bitti sätter sig på tåget till Stockholm.

– Vi har kört tre pass i veckan, ett av dessa var högintensivt, och fått den dos vi behöver. Att vi får en extra dag mellan kvart och semi samtidigt som Djurgården fick spela en lång match i söndags har ingen betydelse, det är snarare en fördel för dem att de fått öva på förlängning och straffar, menar Andreas Alm.

I går kom som bekant beskedet att Paulinhos avstängning hävs och att han därmed får spela semifinalen, naturligtvis ett glädjande besked för tränare Alm.

– Alla vet ju vad Palle har betytt för Häcken genom åren så det är klart att det är positivt för oss att han är uttagningsbar. Även Viktor Lundberg är spelklar och med i truppen som åker upp till Stockholm i morgon.

Laget åker alltså upp med tåg i morgon och Andreas Alm väljer att ta med 19 spelare vilket betyder att en spelare kommer att plockas bort på matchdagen. Med i truppen är också Oskar Sverrisson som är tillbaka efter sjukdom. Se hela truppen nedan.


Djurgårdens IF–BK Häcken

Avspark: 18.15, Tele2 Arena, Stockholm

Matchtrupp: Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Johan Hammar, Godswill Ekpolo, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Adam Andersson, Oskar Sverrisson, Alexander Faltsetas, Mervan Celik, Erik Friberg, Paulinho, Nasiru Mohammed, Gustav Berggren, Ahmed Yasin, Ali Youssef, Alexander Jeremejeff, Kwame Kizito, Viktor Lundberg.

I den andra semifinalen möts AIK och Athletic Eskilstuna. Den matchen spelas på söndag klockan 18.15. Finalen i Svenska Cupen spelas den 30 maj.


Huvudpartner

Officiella branschpartners