Mervan Celik stor matchhjälte när BK Häcken tog sig till final i Svenska Cupen

BK Häcken stod för en stark insats på Tele2 Arena när Djurgården besegrades med 3-2. Men det krävdes förlängning innan Bollklubben kunde boka in finalplatsen i Svenska Cupen.

– Vi gav oss verkligen chansen att vinna matchen, säger Andreas Alm.

Målrikt och spännande – så kan man summera semifinalen mellan de allsvenska kollegorna. Djurgården hade ledningen två gånger om men BK Häcken kom tillbaka och i förlängningen var det stekhete Mervan Celik som avgjorde.

– Det kändes som jag hade ett bra skottläge så jag sköt och bollen gick in, helt underbart, säger matchhjälten.

Fem mål i gruppspelet och nu alltså det matchavgörande målet i semifinalen. Mervan Celik har minst sagt varit tongivande i Bollklubbens väg mot ännu en final.

– Mervan är tillbaka. Jag har jobbat hårt varje dag. Nu känns det som att jag är där jag ska vara och jag kan göra mig själv rättvisa, säger han.

Stärkta av en högtsjungande hemmapublik var det Djurgården som tog ett tidigt kommande i semifinalen. Men BK Häcken jämnade ut spelet och när matchen väl kunde summeras var bortasegern inte orättvis. BK Häcken hade utöver de tre målen också två stolpträffar.

– Jag är nöjd med att vi stannar kvar i matchen och i början av andra är vi verkligen bra. I paus pratade vi om att spela bredare och dra isär dem vilket jag tycker att vi lyckades med, säger Andreas Alm.

Det var en match med mycket kamp och 120 minuters speltid satte sina spår hos flera av spelarna. Alexander Faltsetas var i vanlig ordning en av dem som sprang och slet mest.

– Jag har aldrig känt kramp på det här sättet tidigare. Det var en krävande match där vi fick slita mycket. Det är extra skönt med seger när det varit en så tuff match, men jag tycker samtidigt att vi vinner rättvist. Den här segern lägger vi i gottepåsen och tar med hem till Hisingen.

Nu väntar alltså en ny final i Svenska Cupen för BK Häcken. I morgon avgörs vilka som kommer att stå för motståndet och på Allsvenskans upptaktsträff på tisdag lottas vilket av finallagen som får hemmaplan.

– Det ska bli skoj med final, det blir första finalen för mig personligen så det ser jag verkligen fram emot, säger Alexander Faltsetas.

Den andra semifinalen mellan AIK-Athletic Eskilstuna spelas i morgon söndag med avspark 18.15.

Huvudpartner

Officiella branschpartners