Ny match för ett segerrusigt BK Häcken – i morgon väntar Kalmar FF i U21-Allsvenskan

Urladdningen och segern mot Djurgården är naturligtvis inte glömd men väl lagd till handlingarna. Redan i morgon är det dags för ny tävlingsmatch när Bollklubben reser till Kalmar för match i U21-Allsvenskan.

BK Häcken är inne i en minst sagt bra period, segrarna radas upp och sent i går kväll säkrades avancemang till final i Svenska Cupen. Förhoppningsvis kan laget rida vidare på framgångsvågen i Kalmar.

– Vi har ett bra go i laget som vi ska försöka ta med oss in i matchen i morgon. Klart att segrarna gör att det blir en positiv känsla i hela truppen och föreningen. Men framför allt ska vi försöka spela en bra fotbollsmatch, säger U21-ansvarig Teddy Olausson.

U21-premiären mot Falkenberg för två veckor sen slutade med en komfortabel seger med 2-0. Men trots ett stort spelövertag dröjde det till en bit in i andra halvlek innan BK Häcken fick hål på ett lågt spelande motståndarlag.

– Jag vill att vi ska vara mer skärpta från start, ha ett högre tempo och inte slarva med sista passningen som vi gjorde en hel del mot Falkenberg. Vi ska spela snabbt och se till att vara koncentrerade, säger Teddy Olausson.

För Kalmar blir matchen i morgon deras första i årets U21-allsvenska. Matchen spelas på Gasten IP i Kalmar, avspark klockan 16.00.

Startelvan: Jonathan Rasheed – Ture Widestrand, Juhani Ojala, Johan Hammar, Oskar Sverrisson – Gustav Berggren, Viktor Lundberg, William Milovanovic – Kevin Yakob, Kwame Kizito, Ali Youssef.

Avbytare: Christoffer Källqvist, Rikard Cederberg, Marcus Bärkroth, Lukas Ucar, Leart Ramani.

Huvudpartner

Officiella branschpartners