BK Häcken – Djurgården IF

Resultat

KlubbFörsta halvlekAndra halvlekResultat
BK Häcken235
Djurgården IF000

Matchreferat

Sex poäng skilde BK Häcken och Djurgården åt inför matchen – fem mål skilde lagen åt under matchen. Hisingens stolthet körde över Djurgården med 5–0, gulsvart klättrade ett par steg i tabellen och Paulinho tog ett stadigare grepp om skytteligaledningen med två nya mål.
– Det var en viktig match, och att göra fem mål är inte lätt, säger Nasiru Mohammed, som även han noterades för två fullträffar på Bravida.

Djurgården inledde med mycket bollinnehav och det tog ett tag för BK Häcken att ta det kommando som de brukar försöka hitta i inledningen av matcherna. Men det dröjde inte länge innan Hisingslaget var lika drivande i spelet som gästerna.
– Vi höll i bollen och försökte hitta lagkamraterna vid rätt tillfälle. Vi rörde på oss och spelade på det sätt som vi har tränat på, säger Nasiru Mohammed.

Trots två segersugna lag var första halvlek mållös länge. Daleho Irandust sköt precis över ribban, Paulinho nickade strax utanför och hade ytterligare två farliga skott. Men det var inte förrän i den 40:e minuten som första målet skulle noteras. I samspel med Godswill Ekpolo lirkade han fram bollen till straffområdet och kunde ge BK Häcken ledningen genom ett studsande direktskott.

Och det dröjde inte länge innan det var dags igen. I den 44:e minuten spelade Daleho Irandust fram till Alexander Jeremejeff som sprang i djupled mot straffområdet. Han blev upphunnen av Djurgårdens Erik Johansson som i en glidtackling stämplade Jeremejeff och domaren pekade mot straffpunkten. Med sin magiska högerfot fixade han till 2-0, till synes utan ansträngning.

Energin från slutet av första halvlek höll i sig även i andra. Paulinho gjorde 3-0 efter sex minuter, efter en mycket fin framspelning där Nasiru Mohammed, Alexander Jeremejeff och Daleho Irandust samspelade. Och i den 64:e minuten var det dags för Nasiru Mohammed att även han bli tvåmålsskytt. Daleho Irandust fick sin första assistpoäng i matchen när han vackert djupledspassade till Nasiru Mohammed i straffområdet, bollen studsade på ett par Djurgårdsspelare och landade till slut framför Mohammed som kom fri med målvakten.
– Det bara kom. Ju mer man försöker och ju mer man tänker på att göra mål desto större chans är det att det händer. När du har mycket självförtroende i matchen så blir det en bonus när man får göra mål också. Jag fortsätter framåt och tror på att jag kan göra mål.

Och vi skulle få näta en sista gång. Daleho Irandust fick sin andra assistpoäng när han på hörna serverade Johan Hammar som med sitt skarpa huvudspel gjorde sitt första mål för säsongen och säkrade slutresultatet 5-0.

En fantastisk söndag på Bravida Arena.

I spelaren ovan finns hela intervju med Nasiru Mohammed (engelska), här nedan finns frågor och svar utskrivna på svenska. 

Vilken match, Nasiru! Berätta, vilka känslor har du i kroppen just nu?
– Jag är jätteglad, både för mig själv och för laget. Det var en viktig match, och att göra fem mål är inte lätt. Så jag är glad.

Det var väldigt roligt att titta, var det roligt att spela också?
– Ja, det var väldigt roligt att spela. Vi höll i bollen och gjorde vårt bästa. Alla sprang och försvarade, det gav laget mycket motivation och jag tror det var därför vi vann med 5-0.

Vilka detaljer i spelet är det som gör att vi gör en så bra match?
– Att hålla i bollen, försöka hitta lagkamraterna vid rätt tillfälle. Vi rörde på oss och spelade på det sätt som vi har tränat på.

Och två mål för dig, berätta om dem från din synvinkel.
– Det bara kom. Ju mer man försöker och ju mer man tänker på att göra mål desto större chans är det att det händer. När du har mycket självförtroende i matchen så blir det en bonus när man får göra mål också. Jag fortsätter framåt och tror på att jag kan göra mål.

Du verkar ha lite bättre självförtroende nu än för några månader sedan. Kan du beskriva hur den första halvan av säsongen varit för dig?
– Första halvan var väl okej. Det var svårt, men så är det i fotboll. Du måste bara fortsätta jobba, och inte deppa ihop. Man måste pusha sig själv, både mentalt och fysiskt. Och det gjorde jag. Så nu känner jag mig bättre mycket och det är jag jätteglad för.

Hur viktig var denna vinsten för oss?
– Den var jätteviktig. Det boostar laget och ger oss mycket självförtroende när vi går vidare till nästa match och jagar en seger. Det började redan i matchen mot Örebro, som jag är glad att vi vann, och det fortsatte idag. Jag hoppas vi kan fortsätta så även i resten av matcherna.

BK HÄCKEN–DJURGÅRDEN IF 5–0  (2–0)

1–0, Nasiru Mohammed (40), 2–0, Paulinho (44, straff), 3–0, Paulinho (51), 4–0, Nasiru Mohammed (64), 5–0, Johan Hammar (72).

Varningar, BK Häcken: Godswill Ekpolo (55). Djurgården IF: Jesper Karlström (65), Kevin Walker (79).
BK Häcken: Peter Abrahamsson – Godswill Ekpolo, Rasmus Lindgren, Johan Hammar, Kari Arkivuo – Erik Friberg (Gustav Berggren, 68), Alexander Faltsetas – Nasiru Mohammed (Viktor Lundberg, 87), Daleho Irandust (Mervan Celik, 79), Paulinho – Alexander Jeremejeff.
Djurgården IF: Andreas Isaksson – Jacob Une Larsson, Markus Danielson, Erik Johansson, Jonathan Augustinsson – Nicklas Bärkroth, Kevin Walker, Jesper Karlström (Omar Eddahri, 68), Jonathan Ring (Haris Radetinac, 46) – Aliou Badji (Dzenis Kozica, 62) , Kerim Mrabti.
Publik: 3384.

BK Häcken

# SpelareStartelvaInbyttMålAssGult kortRött kort
26Peter Abrahamsson100000
4Godswill Ekpolo10011 (55')0
21Rasmus Lindgren100000
3Johan Hammar101 (73')000
15Kari Arkivuo100000
8Erik Friberg 17100000
6Alexander Faltsetas100000
11Nasiru Mohammed 23102 (40', 64')000
19Daleho Irandust 7100200
10Paulinho102 (44', 51')000
13Alexander Jeremejeff100000
17Gustav Berggren 8010000
7Mervan Celik 19000000
23Viktor Lundberg 11000000
9Alhassan Kamara000000
5Emil Wahlström000000
28Adam Andersson000000
29Jonathan Rasheed000000

Huvudpartner

Officiella branschpartners