BK Häcken – IF Brommapojkarna

Resultat

KlubbFörsta halvlekAndra halvlekResultat
BK Häcken336
IF Brommapojkarna000

Matchreferat

Publiken på Bravida Arena har fått öva på måljublet de senaste veckorna. BK Häcken följde upp 5–0 mot Djurgården med en ny målfest hemma mot Brommapojkarna och tog lagets fjärde raka seger när hela Hisingens lag vann med 6–0.
– Nu har vi flytet och nu ska vi bli ännu bättre, säger tvåmålsskytten Alexander Jeremejeff efter segern.

För andra hemmamatchen i rad välkomnade vi ett Stockholmslag till Bravida Arena när Brommapojkarna kom på besök på söndagseftermiddagen. Och för andra hemmamatchen i rad dundrade vi in mål i motståndarmålet.

Det första kom redan i den tredje minuten, när Daleho Irandust med en magisk djupledspassning spelade fram till Alexander Jeremejeff vid Brommapojkarnas straffområde.
– En fantastisk boll från Dalla, rakt på foten. Jag får med mig den och skjuter högt över målvakten, säger Alexander om matchens första mål.

Knappt hade målsångerna hunnit tystna på läktaren när det var dags att ta ton igen. Paulinho glidtacklades i motståndarnas straffområde och domaren pekade på straffpunkten. Palle slog straffen själv, men Brommapojkarnas målvakt Nikola Petric räddade och släppte ut en retur. Bollen gick rakt ut mot en framåtlöpande Alexander Faltsetas som lätt kunde slå in den med en bredsida. Ställningen var därmed 2-0 efter nio spelade minuter.

Brommapojkarna låg mycket lågt i banan under större delarna av matchen, vilket gjorde att BK Häcken kunde kontrollera spelet totalt. Bollinnehavet i den första halvleken var överhängande gulsvart.
– De körde med fem spelare där bak och jag tror deras plan från början var att stänga matchen och gå för kryss. Men bortaplan, här på Bravida, med mål emot sig tidigt. Det tror jag många mål tycker är jobbigt. Och våra omställningar med så många duktiga spelare vi har. Det är inte lätt… De hade en taktik och en plan men den funkade inte riktigt, säger Alexander Jeremejeff.

Den reslige forwarden tog chansen igen i den 22:e minuten. Denna gång var det Paulinho som hjälpte till i förarbetet. Han drev bollen ner på högerkanten och spelade in till Jeremejeff som fintade och letade sig fram till en lucka. Bollen satt snyggt i bortre krysset efter en riktig kanon.

4-0-målet var det som kom att bli eftermiddagens snackis. Inte bara för att det var Erik Friberg som gjorde det, säsongens första, utan sättet han gjorde det på. I den 58:e minuten fick BK Häcken en hörna. Irandust slog bollen från hörnflaggan, den mellanlandade på huvudena hos Paulinho och en BP-spelare och flög sedan ut till Friberg, ett antal meter utanför straffområdet. Friberg slog till på volley och bollen seglade över alla huvuden och rakt in i nätet. Ett otroligt premiärmål av den skicklige mittfältaren, som kommer rulla i highlights-slingor ett bra tag framöver.
– Det var otroligt. Jag har sett honom få bra träff tidigare med vänstern, när jag var i Malmö, och idag gick den in med högern. Det var skitsnyggt, säger Jeremejeff.

Paulinho, som tidigare missat en straff, skulle inte gå poänglös från Bravida. han utökade sin fina siffra på 13 gjorda mål när han fixade ett fjortonde. Godswill Ekpolo spelade in från sin högerkant, bollen studsade på en BP-back i straffområdet och flög i riktning mot Paulinho som kom löpande. Han bröstade ner bollen och petade in den bakom motståndarnas målvakt. Skyttekungen har nu gjort mål i fyra raka matcher.

Peter Abrahamsson i mål hade en relativt komfortabel eftermiddag, men han behövde rycka in vid ett par tillfällen under matchen. Bland annat när inbytte Jack Lahne kom med fart på högerkanten och sköt från nära håll. I en efterföljande hörna stod Peter för ytterligare en räddning. Men vår stabile målvakt höll nollan även denna match.

Och det var inte slut vid 5-0. Innan slutsignalen visslades ut fick även Viktor Lundberg chans att göra sitt andra mål för säsongen. Och han tog den. Efter ännu en magisk framspelning av Daleho Irandust (två assistpoäng idag) sköt Viktor från höger sida av mål och lade bollen till synes enkelt i bortre nedre hörnet.

6-0 efter 84 spelade minuter och där nöjde vi oss för idag.
– När man får ett flyt så rider man på den vågen, kanske. Och nu har vi det flytet. Nu jobbar vi bara på och ska bli ännu bättre, avslutar Jeremejeff.

BK HÄCKEN–IF BROMMAPOJKARNA 6–0 (3–0)

1–0, Alexander Jeremejeff (3′), 2–0, Alexander Faltsetas (9′), 3–0, Alexander Jeremejeff (22′), 4–0, Erik Friberg (59′), 5–0, Paulinho (70′), 6–0, Viktor Lundberg (86′).

Varningar, BK Häcken: -. IF Brommapojkarna: -.
BK Häcken: Peter Abrahamsson – Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Adam Andersson – Erik Friberg, Daleho Irandust, Alexander Faltsetas (Gustav Berggren, 74′) – Nasiru Mohammed (Mervan Celik, 29′), Alexander Jeremejeff (Viktor Lundberg, 77′), Paulinho.
IF Brommapojkarna: Nikola Petric – Ludvig Öhman, Martin Rauschenberg, Erik Figueroa – Fritiof Björkén, Maikel Nieves (Jack Lahne, 68′), Moustafa Zeidan, Mohanad Jeahze (Marko Nikolic, 60′) – Alexander Nilsson (Petar Petrovic, 71′), Kristján Floki Finnbogason, Philip Hellqvist.
Domare: Patrik Eriksson.
Publik: 2089.

BK Häcken

# SpelareStartelvaInbyttMålAssGult kortRött kort
26Peter Abrahamsson100000
4Godswill Ekpolo100000
22Joona Toivio100000
21Rasmus Lindgren100000
28Adam Andersson100000
8Erik Friberg101 (59')000
19Daleho Irandust100200
6Alexander Faltsetas 17101 (9')000
11Nasiru Mohammed 7100000
13Alexander Jeremejeff102 (3', 22')000
10Paulinho101 (70')100
7Mervan Celik 11010000
17Gustav Berggren 6010000
23Viktor Lundberg 011 (86')000
3Johan Hammar000000
5Emil Wahlström000000
9Alhassan Kamara000000
29Jonathan Rasheed000000

Huvudpartner

Officiella branschpartners