BK Häcken U21 – IFK Göteborg

Resultat

KlubbFörsta halvlekAndra halvlekResultat
BK Häcken U21224
IFK Göteborg011

Matchreferat

Andra raka allsvenska vinsten ägde rum för U21-killarna, när IFK Göteborg gästade Bravida på måndagen. I en böljande match knep BK Häcken till slut en trygg 4-1-seger på hemmaplan.
– Det är alltid gött att vinna, säger tränare Teddy Olausson efter derbyt.

Vi gör en bra första halvlek och tar ledningen med 1-0 och utökar sedan till 2-0, säger Teddy och beskriver de två målen.
– Emir Bosnic gör första målet på ett inspel från Alexander Angelin. Och tvåan kom från Theo Kornbakk, han tar en löpning på högersidan och Kari Arkivuo spelar in bollen till honom.

Efter målen tappade BK Häcken greppet en aning och IFK Göteborg kunde skapa lite målchanser. Men resultatet i halvtid var alltjämt 2-0 till hemmalaget.

Fyra byten på tio minuter i början av andra halvlek gjorde att den började lite ryckigt. IFK Göteborg reducerade till 2-1 på straff, men BK Häcken kunde utöka igen genom ett frisparksmål från Karl Bohm. Den snabbe mittfältaren skapade mycket under hela matchen, berättar Teddy. IFK Göteborg fick en ny straff, men denna gången räddade Jonathan Rasheed, som även han får beröm av tränaren. Innan matchen var över hade BK Häcken även fått in 4-1 genom Iset Thoma Hajrizaj, på ett skott efter hörna.
– Det är två unga lag som möts, mycket böljande spel och halvchanser åt båda håll. Men det är alltid gött att vinna.

Och hur gick det för Jasmin Sudic?
– Han spelade en halvlek och han gjorde det bra. Han såg stabil ut och hade inga känningar någonstans efteråt. Så det var kul!

Huvudpartner

Officiella branschpartners