Norrby IF–BK Häcken

Resultat

KlubbFörsta halvlekAndra halvlekResultat
Norrby IF000
BK Häcken314

Matchreferat

Säsongens andra match i Svenska Cupen slutade även den med vinst och hållen nolla. På en solig och kall Borås Arena besegrade BK Häcken Boråslaget Norrby IF med 4-0.
– Vi fick ut det vi ville av den matchplanen vi hade, säger Emil Wahlström som fick fira sin trehundrade match i Häckentröjan med en vinst.

Efter en knapp timme i buss anlände laget till Borås Arena i den blåsiga men soliga februarikylan. Efter vinstmatchen mot Värnamo var redo att ta sig an Superettans Norrby IF i sin andra gruppspelsmatch i Svenska Cupen.

BK Häcken kom ut starkt i första halvlek och satte sin ton på matchen. Hög press, offensiva satsningar och ett tidigt mål. Nasiru Mohammed får med sig en frispark precis utanför straffområdet, en spark som Daleho Irandust magiskt sätter i högra krysset.
– Det var en kul match. Vi skapade mycket lägen, fick upp bolltempot och fick mycket bollpossession på offensiv planhalva så vi kunde trycka ner dem. Sedan är det klart att när Dalla gör 1-0 vid frisparken så får vi ett övertag och så kommer väl 2-0 ganska kort efter så då kändes vi kanska trygga, säger Emil och syftar på Kari Arkivuos genombrytning och fullträff i den 27:e minuten.

Innan första halvlek var över hade BK Häcken utökat till 3-0 genom Paulinho. Ett snyggt spelmål där Erik Friberg, Nasiru Mohammed och Joel Andersson lurade Norrbyförsvaret och fick fram bollen till Paulinho som stod strategiskt placerad framför mål.

Andra halvlek började något avslaget för BK Häcken, Norrby ville ta chansen att komma tillbaka in i matchen.
– Det blir ibland så när man leder med 3-0 i halvtid. Och de tryckte ju på lite extra, de hade ju inget att förlora. Sedan gjorde Erik ett mål och då känns det som att de dör av lite. Så jag tycker det kändes bra, förutom att man fick stå och frysa, säger Emil med glimten i ögat och syftar på att Häckenförsvaret inte hade jättemycket att göra under slutskedet av matchen.

4-0-målet från Erik Friberg kom i den 67:e minuten efter att han fått en passning från en Norrbyspelare som misslyckades med en rensning. Resultatet stod sig matchen ut och Häcken stod som segrare.

Inför matchen mot Norrby ändrade tränare Alm om i spelsystemet och körde istället med trebackslinje, till skillnad från matchen mot Värnamo. Och Emil Wahlström var nöjd med hur den nya formationen fungerade.
– Vi fick ett bra tryck på dem och de blev lite baktunga. Vi fick upp Joel och Kari högt upp i banan som vi vill ha det och Palle och Nas där högt uppe i straffområdet. Det kändes bra, säger backen.

Blev matchbilden som ni förväntade er, Emil?
– Jag vet inte vad vi hade förväntat oss riktigt, men det blev ju som vi hade hoppats i alla fall. Vi fick ut det vi ville av den matchplanen vi hade. Att vinna boll högt upp i banan, pressa dem och flytta upp laget så att vi hade många spelare offensivt.

Vad säger du om din egen insats?
– Det kändes bra. Och med trebackslinje så har man ju alltid någon bredvid sig så då kan man sätta lite mer press och få upp bollen högre. Det blir lite lättare att komma in i matchen då. Så det kändes stabilt.

En match kvar i Cup-gruppspelet, hur är känslan efter den fina säsongsstarten?
– Jag vet inte om den hade kunnat vara bättre egentligen, det är nästan oroväckande bra att vi inte släppt in något mål. Men det är ju ingenting vi går och tänker på, mål kommer vi ju släppa förr eller senare, så är det ju bara. Men det är klart det känns bra att ha plus i målskillnaden mot Sundsvall så att vi har allt i våra egna händer. Vi har gett oss de förutsättningar vi vill ha. Det har blivit precis som vi hoppades.

Startelvan

Peter Abrahamsson (mv), Joel Andersson, Rasmus Lindgren (K), Emil Wahlström, Juhani Ojala, Kari Arkivuo, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Nasiru Mohammed, Daleho Irandust, Paulinho.

Avbytare

Jonathan Rasheed (mv), Johan Hammar, Alexander Angelin, Gustav Berggren, Karl Bohm, Mervan Celik, Crespo.

BK Häcken

# SpelareStartelvaInbyttMålAssGult kortRött kort
26Peter Abrahamsson100000
27Joel Andersson100100
5Emil Wahlström100000
21Rasmus Lindgren100000
4Juhani Ojala100000
15Kari Arkivuo 7101 (27')000
8Erik Friberg101 (67')000
6Alexander Faltsetas100000
19Daleho Irandust 17101 (7')01 (51')0
11Nasiru Mohammed100000
10Paulinho 9101 (42')000
17Gustav Berggren 19010000
9Alhassan Kamara 10010000
7Mervan Celik 15010000
3Johan Hammar000000
14Karl Bohm000000
25Alexander Angelin000000
29Jonathan Rasheed000000

Huvudpartner

Officiella branschpartners