Dam
2021-11-11 12:15:00
Blackstenius hoppas på spel i Benfica-returen nästa vecka

Stina Blackstenius tvingades kliva av Champions League-mötet med Benfica i går kväll, när BK Häcken tog en historisk första seger i mästarturneringen. Men klubbens läkare kan ge lugnande besked om anfallarens status.

– Hon har haft problem med en slemsäck i knät som gör att hon får ont men det är inget farligt utan det är smärtan som avgör och i går gjorde att hon behövde kliva av, säger BK Häckens läkare Sadesh Balasingam.

 

Det var i den näst sista omgången i Damallsvenskan, hemma mot Djurgården, som Stina Blackstenius kände smärtan i knät för första gången. Hon kunde fullfölja matchen och de efterföljande undersökningarna visade endast en irriterad slemsäck. Anfallaren vilades ändå i den betydelselösa serieavslutningen mot Eskilstuna, för att hålla fullt fokus på det viktiga Champions League-mötet borta mot Benfica.

Stina Blackstenius startade matchen i går med planen att spela så länge smärtnivån tillät. Efter en timme behövde hon kliva av.  

– Det var en situation där det inte kändes bra, som gjorde att jag inte kunde spela vidare och att jag blev orolig att det var något allvarligt. Det gör ont nu men förhoppningsvis får jag fortsatta positiva besked, säger Stina Blackstenius.

Huruvida hon är redo för spel på onsdag, när gruppspelet i Champions League vänder och Benfica kommer till Bravida Arena, är för tidigt att säga. 

– Vi följer henne dag för dag nu och ser hur smärtan lägger sig men vi hoppas att hon ska kunna vara med på onsdag, säger BK Häckens läkare Sadesh Balasingam.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved