Dam
2021-12-10 14:48:01
Två spelare lämnar BK Häcken

Dylan Holmes kom till BK Häcken från australiensiska Adelaide United inför säsongen, men nu står det klart att hon återvänder till hemlandet. Dessutom lämnar Johanna Svedberg klubben.

 

Dylan Holmes anslöt till BK Häcken i mars i år. Hon hade framgångsrika år i Australien bakom sig och var lagkapten för Adelaide United innan hon beslutade sig för att ta klivet till den europeiska fotbollen. Omställningen blev dock stor och 24-åriga Holmes har haft det tufft i den hårda konkurrensen som varit på mittfältet i BK Häcken under året.

Totalt blev 10 matcher i OBOS Damallsvenskan och 17 matcher totalt för Dylan Holmes. Under dessa matcher har hon gjort tre mål, varav två kom i cupmatchen mot Göteborgs DFF i september.

 

18-åriga Johanna Svedberg lämnar också BK Häcken för nya utmaningar. Svedberg har under de senaste månaderna varit utlånad till Alingsås FC och gjorde där nio framträdanden och stod för ett mål i Elitettan.

Totalt blev det fem matcher för mittfältaren i BK Häcken.

 

Sportchef Martin Ericsson:

– Dylan har gjort ett bra avtryck som människa och spelare i BK Häcken, men bristen på speltid gör att vi nu går skilda vägar. Hon har varit en omtyckt person i laget och vi önskar henne all lycka till i Australien, säger han och kommenterar Johanna Svedberg:

– Hon är en ung spelare som vi plockade upp i år, men i tuff konkurrens har hon inte kunnat konkurrera om en plats i laget. Johanna behöver speltid för att fortsätta utvecklas och på den positionen hon spelar har vi flera etablerade spelare och därför ser vi inte heller på sikt att hon kan få den speltiden hon behöver hos oss. Vi önskar Johanna ett stort lycka till i sin framtida karriär.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved