Dam
2022-01-21 10:30:00
Mittfältaren återvänder till Göteborg

BK Häcken har gjort klart med 22-åriga Marika Bergman Lundin. Mittfältaren kommer senast från IK Uppsala Fotboll och kontraktet är skrivet över säsongen 2024. 

 

Marika Bergman Lundin inledde sin fotbollskarriär i Landvetter IF och efter två säsongen i Kopparbergs/Göteborg FC och en i Jitex Mölndal BK blev hon klar för IK Uppsala Fotboll. Hon var med och spelade upp laget till OBOS Damallsvenskan 2019 och spelade 22 matcher i landets högsta serie. Laget blev dock degraderat och Bergman Lundin tillbringade fjolåret i Elitettan där det blev fem mål på 24 matcher för henne. Hon blev utsedd till Årets mittfältare i Elitettan 2021 och har varit en tongivande spelare i Uppsala-laget de senaste tre åren. 

Marika Bergman Lundin gör sin första träning med laget under fredagen och kontraktet med BK Häcken är skrivet över säsongen 2024. 

 

Marika Bergman Lundin:

– Det känns väldigt skönt att vara hemma i Göteborg igen och få börja den här resan. Jag fick ett litet lyckorus när BK Häcken hörde av sig och det känns kul att få komma till en klubb som satsar och utvecklar samt ligger bra till i toppen. 

 

Martin Ericsson: 

– Marika är en spelare som är väldigt energifylld, kreativ och har bra speluppfattning. Hon kommer att stärka oss i vårt offensiva spel och är en spelare som gärna spelar bollen framåt och driver på. Vi ser det som en bra förstärkning på vårt innermittfält ihop med Filippa Curmark, Julia Karlernäs och Elin Rubensson. Det kommer att bli ett starkt innermittfält med dessa fyra spelare. 

 

Marika Bergman Lundin

Ålder: 22 år (1999-07-12)

Position: Mittfältare

Tidigare klubbar: Landvetter IF, Kopparbergs/Göteborg FC, Jitex Mölndal BK, IK Uppsala Fotboll

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved