Dam
2022-08-09 18:00:00
Dilja Zomers lånas ut till IFK Norrköping

Dilja Zomers går på lån till IFK Norrköping över resten av säsongen. 

Dessutom förlänger hon sitt kontrakt till nästa sommar.
– Klubben och Dilja är överens om att det bästa för hennes utveckling är att få mer speltid, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för damelit. 

 

Förra året fick Dilja Zomers gott om speltid. 2022 har det blivit allt kärvare med minuter på plan. Efter ett aktivt transferfönster väljer därför BK Häcken att låna ut Dilja Zomers till storsatsande IFK Norrköping.

– Med Norrköping känner vi att det är ett lag som spelar fotboll på ett sätt som kommer att passa Dilja bra. Vi tror att hon kommer att få jobba med många av de delarna i sitt spel som hon är bra på, men även de delar som hon behöver utveckla ytterligare, säger Christian Lundström.

 

IFK Norrköping ligger för närvarande på en fjärdeplats i Elitettan. En placering och tre poäng från Alingsås FC som för närvarande befinner sig på kvalplats.

– Det är inspirerande att vara i en miljö som är satsande och hela tiden vill bli bättre. Hon fortsätter nu att ha bra förutsättningar runtomkring sig vilket gör att hon kan fortsätta fokusera på fotbollen, säger Christian Lundström.

 

Samtidigt som hon går på lån över resten av säsongen förlängs Dilja Zomers kontrakt fram tills nästa sommar.

– Efter att hennes låneperiod är slut vill vi ha tillbaka henne i vår tränings- och matchmiljö för att utvärdera lånet, men framför allt eftersom vi fortsatt tror på att Dilja kan bli en riktigt bra spelare för oss, säger Christian Lundström.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved