Herr
2019-04-27 12:10:16
Hårt jobb krävs för att hitta tillbaka till spelet

Få skapade målchanser och noll mål på de senaste två matcherna. Mot AFC Eskilstuna i morgon vill BK Häcken bryta den negativa trenden.

– Vi ska inte fortsätta där vi slutade senast utan börja om på nytt, det är det viktigaste, säger BK Häckens tränare Andreas Alm. 


BK Häckens fina inledning av allsvenskan med sju poäng på de första tre matcherna kom av sig i och med de två raka 0-1-förlusterna mot Djurgården och AIK. Det är inte bara poängen som saknats utan i Häckenlägret har det varit stor besvikelse även över spelet och prestationen.

– Alla blir förstås gladare om vi vinner, det känns ju bättre men det är ganska likt i övrigt. Samtidigt är det klart att vi hanterar upplägget utifrån resultat, vi hade pratat på ett annat sätt om vi vunnit med 3-0 men i grunden är utmaningen densamma, det är AFC som kommer och de struntar egentligen i hur det har gått för oss, fortsätter Häckentränaren.


Som Alexander Jeremejeff sa efter AIK så är det bara att ge sig upp på hästen igen. Samtidigt så känns morgondagens match mot AFC Eskilstuna extra viktig dels för att hitta tillbaka till det vägvinnande spelet igen, dels för att hänga med i toppen. 

– Vi gör en del saker mot AIK som jag tror funkar även i nästa match men framför allt handlar det om att bryta ner en ny motståndare. AIK borta eller AFC hemma är helt olika matcher så det är svårt att referera till den förra matchen kring vad man vill göra i den nya, säger Andreas Alm.


Endast fem omgångar har spelats och det är en ytterst jämn tabell så här långt. Många lag, förutom de som själva var inblandade, var nog nöjda över de tre kryssmatcherna i torsdagens avslutande matcher i den fjärde omgången, vilket gjorde att tabellen tajtades till ännu mer. Och kanske framför allt så tog Djurgården inte chansen att rycka en aning i täten och avståndet upp till serieledaren för BK Häckens del är inte mer än fyra poäng.

– Det känns som att det finns lag som är tippade att vara därnere som stör och tar sina poäng. För oss gäller det att vi vi behöver göra jobbet hela tiden, mot alla lag. Det sa vi ifjol också så det är inget nytt men det är viktigt att trycka på det, säger Andreas Alm.


AFC Eskilstuna har efter sin inledande seger mot IFK Göteborg haft det tyngre och kommer också från två raka förluster. I tabellen ligger de i bottenskiktet med sina fyra inspelade poäng hittills. Matchen blir också en försmak av cupfinalen på Bravida Arena i maj.

– AFC är tydliga när de är nära offensivt straffområde. De har många spelare i boxen och ser till att få dit bollen, de är tunga när de kommer fram så det behöver man se upp med. Och så har de Adi Nalic som är deras klasspelare. Han är fysiskt stark, ger sällan bort bollen sen har han fin teknik i både passning och skott. Plus att han snabb också, säger Andreas Alm.


Att BK Häcken går mållösa från två raka matcher är ovanligt. Det hände en gång förra året, i de två sista matcherna mot Hammarby och Norrköping. Vänsterbacken Adam Andersson, som spelat 90 minuter i samtliga fem allsvenska matcher i år, vet vad han hoppas se mer av i morgon.

– Jag tror vi behöver en hel del snabba djupledslöpningar. Det är inte så att det har varit dåligt men det jag tror vi behöver mer av det, säger han.


Paulinho är frisk igen efter sina magproblem och med det är alla spelare i laget disponibla till matchen i morgon. Se hela matchtruppen nedan.


BK Häcken–AFC Eskilstuna

Avspark: 15.00, Bravida Arena.

Matchtrupp: Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Joona Toivio, Johan Hammar, Godswill Ekpolo, Rasmus Lindgren, Adam Andersson, Oskar Sverrisson, Alexander Faltsetas, Mervan Celik, Nasiru Mohammed, Gustav Berggren, Erik Friberg, Paulinho, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Alexander Jeremejeff, Viktor Lundberg.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved