Herr
2023-06-13 20:45:00
Lars Olden Larsen lämnar BK Häcken

Den norske yttern Lars Olden Larsen som kom inför fjolårssäsongen lämnar nu BK Häcken efter 1,5 år i klubben. 

– Jag är stolt över att ha fått möjligheten att spela för BK Häcken, säger han.

 

Det var i mars i fjol som Lars Olden Larsen anlände till Hisingen på ett halvårskontrakt. Det efter ett Fifa-beslut om att utländska spelare i Ryssland under ett halvår gick att räkna som kontraktslösa. Det förlängdes dock under sommaren med ytterligare ett år. Då valde Lars Olden Larsen att förlänga med Bollklubben även över den perioden. Men nu är tiden gången och det står alltså klart att den norske yttern lämnar BK Häcken efter nästan 1,5 år i klubben.

– Lars är en skicklig fotbollsspelare och en fin medmänniska som vi är tacksamma och glada för att ha haft hos oss under nästan 1,5 år. En historisk period i klubbens historia som Lars i högsta grad varit med och bidragit till. Nu önskar vi honom ett stort lycka till i sin nya klubb och välkommen åter i framtiden, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

 

Ett SM-guld och ett Svenska Cupen-guld blev det för Lars Olden Larsen i gulsvart. 

– Det började lite så där med skador till en början, men nu kan jag summera äventyret med två guld samtidigt som jag känner att jag har bidragit på och utanför planen. Jag vill tacka alla som jobbar och hejar på BK Häcken, de har gjort min tid hur bra som helst. Jag har verkligen trivts väldigt bra på Hisingen, säger han.

Totalt blev det 14 mål och 8 assist på 44 spelade matcher i BK Häcken. I Allsvenskan i år har hunnit med att göra fem mål och fem assist på tolv spelade matcher.

– Jag vill verkligen tacka mina lagkamrater. Det är som Krickan alltid säger innan match, vi gör det tillsammans. Vi har tillsammans fått till det som ett lag och det har gjort att jag får chansen att ta steget ut i Europa. Jag och Lund har haft ett fint samarbete sedan hösten i fjol och tillsammans har vi gjort det väldigt bra på vänsterkanten. Det är tufft att lämna med europaspel runt hörnet men jag var tvungen att göra ett val. Supportrarna har stöttat mig i vått och torrt. Jag är evigt tacksam för all support och kommer aldrig att glömma häckenfamiljen. Det var viktigt för mig att säga hej då till sektion G och alla som var på Bravida Arena i söndags. Även om ingenting var bestämt då ville jag likväl visa min tacksamhet genom att kasta min tröja till supportrarna, säger Lars Olden Larsen.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved