Herr
2023-08-21 18:00:00
BK Häcken värvar vänsterback från Standard Liège

BK Häcken värvar vänsterbacken Jacob Barrett Laursen från belgiska Standard Liège.

 

Ytterbacken Jacob Barrett Laursen spelade 22 matcher för Standard Liège under fjolårssäsongen, som laget slutade på en sjätteplats i belgiska ligan.

– I Jacob får vi en meriterad vänsterback i sin bästa ålder. Han är en skicklig tvåvägsspelare som är van att fylla på i det offensiva spelet. Jacob kommer med en färsk form som startspelare i Standard Liège och är redo att direkt hjälpa laget i såväl Europa som i den allsvenska guldstriden, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

Ytterbacken spelade i Juventus ungdomsakademi och lånades ut till Odense över säsongen 2013–2014. Den danska klubben valde i det läget att ta hem honom och han spelade kvar i klubben till och med 2020 då han lämnade för Bundesligalaget Arminia Bielefeld.

– Jag tycker verkligen om det BK Häcken har gjort de senaste åren – sättet laget spelar fotboll på passar mig bra och det är den typen av fotboll som jag föredrar att spela. Det var en fin möjlighet som dök upp för mig och jag ser fram emot att bli en del av laget, säger han.

 

28-åringen har tidigare representerat alla de danska ungdomslagen från P16–U21. Han var också uttagen i OS-truppen som representerade Danmark i Rio de Janeiro, 2016.

– Jag tycker om att klubben känns familjär, att alla är under samma tak här på Gothia Park Academy. Det känns som en enda stor familj och det är en bra utgångspunkt att ta sig framåt från. Jag ser verkligen fram emot att komma i gång, säger Jacob Barrett Laursen.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved