Herr Dam
2023-11-03 10:00:00
Information om väskförbud på BK Häckens matchevenemang

Polismyndigheten beslutade i onsdags om ett väskförbud på större evenemang i Sverige. Beslutet träder i kraft omedelbart och innebär att det inte kommer att tillåtas att ta med någon väska in på Bravida Arena när BK Häcken tar emot Malmö FF på söndag.

 

Polisens beslut gäller tills vidare och innebär att inga väskor är tillåtna på BK Häckens samtliga kommande matchevenemang på Bravida Arena och Ullevi, oavsett storlek på väskan. Förbudet inkluderar även påsar, så väl genomskinliga som täckta.

BK Häcken saknar möjlighet att erbjuda förvaring av medtagen väska, så uppmaningen till alla matchbesökare är att lämna väskor och påsar hemma.

Undantag från väskförbudet görs för personer som av medicinska skäl behöver ta med en väska in på evenemangsområdet. Beslutet gäller besökare på arenan, så även arbetande personal är undantagna från förbudet. Enligt undantaget godkända väskor, kommer att märkas i entrén efter genomförd visitering.

 

BK Häcken beklagar den problematik beslutet kan innebära för våra besökare. För att om möjligt minska de negativa konsekvenser väskförbudet kommer att få, kommer BK Häcken att erbjuda hygienartiklar i form av mensskydd, blöjor och våtservetter på arenaområdet. Dessa finns att hämta ut, utan kostnad, i arenans kiosker.

 

Med hopp om förståelse önskar BK Häcken alla våra besökare välkomna till Bravida Arena på söndag. Vi uppmanar alla att komma i god tid till arenan, då väskförbudet med stor sannolikhet kommer innebära att det tar längre tid vid entréerna. Det kommer att finnas mer personal på plats än vanligt vid arenans entréer, som finns tillgängliga om du som besökare har några frågor gällande väskförbudet.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved