Dam
2023-11-08 22:02:56
Loes Geurts höll nollan när BK Häcken blev klart för gruppspel i Svenska Cupen

Loes Geurts gjorde sin första tävlingsmatch för säsongen i A-lagssammanhang. Då höll hon nollan, samtidigt som BK Häcken producerade fem fina mål framåt och blev klart för gruppspel i Svenska Cupen.
– Jag är väldigt tacksam och glad över att jag har kommit så långt igen efter en lång period utan matcher med graviditet och lite skadeproblem, säger 37-åringen från Nederländerna.


BK Häcken gjorde en stabil första halvlek mot Elitettan-laget och ledde med 3–0 i paus. Rosa Kafaji ordnade 1–0 efter en kvart och bara tre minuter senare gjorde Ruby Grant 2–0 på frispark. I 28:e minuten prickade Monica Jusu Bah in 3–0. BK Häcken fortsatte sedan att trumma på i andra halvlek, där Alexandra Hellekant och Johanna Fossdalsá Sörensen, som också noterades för två assist, stod för en fullträff vardera. BK Häcken är därmed klart för gruppspel i Svenska Cupen.
– Det känns förstås jättebra! Man vill alltid vinna, så det känns super, säger Loes Geurts.

Hon fick förtroendet från start och höll målet fritt från påhälsning.
– Det var jättekul att spela igen. Jag är väldigt tacksam och glad över att jag har kommit så långt igen efter en lång period utan matcher med graviditet och lite skadeproblem. Och att hålla nollan är såklart alltid härligt, säger Loes Geurts nöjt.
Det betydde mycket för dig att få spela igen?

– Ja, det gjorde det. Man vet ju inte riktigt hur det blir med kroppen och allting när man är gravid. Plus att jag inte är så jätteung längre, säger hon med ett skratt.

Den landslagsmeriterade målvakten är belåten med lagets prestation.
– Jag tycker att vi gjorde en bra insats och höll ganska bra tempo genom hela matchen. Vi jagade mål hela matchen och hade flera jättebra chanser att göra ännu fler. Det var bra genomfört av alla som inte brukar spela så mycket och alla som kom in. Det var kul att se bredden på truppen, säger Loes Geurts.


Ytterligare ett glädjeämne var att Elin Rubensson och Clarissa Larisey var tillbaka i spel efter skadeproblem.
– Det var väldigt roligt och skönt att få lite minuter i kroppen i dag. Jag tycker att laget gjorde en stabil match där vi lyckades hålla uppe tempot matchen igenom och göra fem fina mål, säger Elin Rubensson.
Clarissa Larisey spelade påpassligt fram Johanna Fossdalsá Sörensen till kvällens sista mål.
– Det känns fantastiskt att vara tillbaka. Jag är tacksam över att vara på planen igen efter tio långa veckor. Jag är glad för assisten till Johanna. Det var en härlig insats av laget. Jag är glad över segern, säger kanadensiskan.

 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved