Herr
2024-01-15 16:30:00
Even Hovland förlänger med BK Häcken

Even Hovland kom till BK Häcken inför säsongen 2022 på ett tvåårskontrakt, ett avtal som gick ut i vintras. Men nu står det klart norrmannen förlänger med klubben över nästkommande säsong.

 

Det var inför säsongen 2022 som Even Hovland anlände till Hisingen, då på ett tvåårsavtal. Nu har det avtalet gått ut – men Even Hovland stannar ändå. Han har nämligen förlängt sitt avtal över 2024.

– Det var en process som började i år. Det tog lite längre tid än vad vi hade tänkt men nu har vi kommit överens och jag är jättenöjd med det. Både jag och familjen trivs här i Göteborg så vi är nöjda med resultatet, och det tror jag också att klubben är, säger Even Hovland.

Under sin tid i BK Häcken har Even Hovland vunnit SM-guld och ett cupguld, samt varit med och tagit herrlaget till ett gruppspel i Europa för första gången.

– Vi har mycket att bevisa inför det här på året. Jag tror att många som har varit här ett tag har en revanschlust, för vi var inte nöjda med sista halvåret. Nu startar vi på noll igen och vi ska göra ett bra grundjobb inför den här säsongen. Jag hoppas att vi hänger med däruppe och att vi kämpar om de ädla medaljerna i år också, säger Even Hovland.

I fjol tog BK Häcken hem tredjeplatsen i Allsvenskan, vilket innebär att klubben som sämst kvalar in till Conference League. Skulle laget vinna Svenska Cupen i år går BK Häcken emellertid in i kvalet till Europa League. Första matchen i Svenska Cupen-gruppspelet är på lördag den 17 februari mot Östersunds FK.

– För att jag ska bli nöjd i år behöver vi komma närmare lagen som var före oss i Allsvenskan förra säsongen. Helst ska vi vara i topp – och det har vi redan visat att vi kan. Nu kommer det in nya spelare och det blir nog lite nya idéer med de nya tränarna. De första veckorna går åt att lära känna dem och sen löser vi resten innan cupmatcherna börjar, säger Even Hovland.

 

BK Häckens sportchef Martin Ericsson om att förlänga med mittbacken:

– Vi är glada över att förlängningen med Even är på plats. Med honom får vi kontinuitet i både ledarskap och kompetens. Han har spelat merparten av matcherna under våra två senaste säsonger, samtidigt är han en stark ledare i gruppen både på och utanför plan. I tillägg står han också ut i de många målen som han producerar som mittback.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved