Lagkaptenen på jakt efter triss i cuptitlar - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-05-28 10:04:39
Lagkaptenen på jakt efter triss i cuptitlar

Cupsegrar i både Österrike och Nederländerna. Nu vill Rasmus Lindgren fylla på samlingen med ytterligare en cuptitel.

– Jag har vunnit minst en titel i varje klubb jag varit i och att kunna säga det när jag är klar i BK Häcken hade varit stort, säger han.


BK Häckens lagkapten och mittbacksgeneral kan se tillbaka på en lång och framgångsrik karriär. Förutom ligatitlar i både Nederländerna och Österrike så har han alltså även dubbla cuptitlar på sitt CV. 34 år fyllda så är det slutkapitlen i karriären som nu håller på att skrivas men om han själv får bestämma så återstår det några år innan skorna läggs på hyllan.

Och därmed finns det möjligheter att förbättra meritlistan ytterligare. Först ut är chansen att fixa triss i cuptitlar.

– När man väl har vunnit några titlar så inser man att det är det som är grädden på moset. Och ju mer man vinner desto mer inser man hur viktigt det är för ens karriär. Att ha vunnit titlar är något jag är väldigt stolt över och jag vill så klart väldigt gärna göra det även med BK Häcken, säger Rasmus Lindgren.

Den första cupsegern kom i Österrike 2012 när han spelade i FC Red Bull Salzburg. Men det är den andra titeln, som han tog med Groningen 2015, som han minns allra bäst. Det var dessutom klubbens allra första titel.

– Det var helt fantastiskt, hela stan levde med. När vi kom hem efter matchen så var det parad genom stan och 40 000 människor i en park som firade oss. Det är absolut ett av mina starkaste minnen. Groningen är en av de klubbar som jag har mest känslor för och att få vinna den första titeln i klubbens historia var väldigt stort.

Cupen har hög status i Nederländerna och finalen spelas alltid inför fullsatta läktare på ”De Kuip” i Rotterdam, som tar över 50 000 åskådare. Inramningen under finalen var något utöver det vanliga.

– Stadion delas upp så att lagens fans sitter på varsin sida så det blir alltid en otrolig stämning. Jag spelade mittback i finalen och kommer ihåg att det var en jämn match som vi vann med 2-0. Men det jag framför allt minns är firandet efteråt.

När han nu ska försöka bärga sin tredje cuptitel så har ”De Kuip” bytts ut mot Bravida Arena. 

– Det var skönt att vi fick hemmaplan och det skulle så klart vara extra kul att få lyfta pokalen inför alla hemmafans. Men det jag i första hand tänker på är att få vinna en titel tillsammans med laget, det hade varit otroligt stort, säger han.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.