Herr
2019-06-18 18:25:05
Ali Youssef har förlängt med BK Häcken – kvar till 2023

Ali Youssef har skrivit på ett nytt kontrakt med BK Häcken. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2023.

– Jag har varit i klubben nästan hela mitt liv och jag vill fortsätta utvecklas här, säger 18-åringen. 


Ali Youssef har varit i BK Häcken sedan han var tolv år. Han har med andra ord gått hela vägen från breddverksamheten, via akademin till A-truppen. Det var förra året som han skrev på sitt första A-lagskontrakt, ett kontrakt som sträckte sig över 2019. När han nu signerat det nya avtalet så innebär det att han tillhör klubben i ytterligare fyra år. 

– Det har funnits lite intresse från andra håll men det är BK Häcken jag älskar mest och det lag jag helst vill spela för så det var inte så svårt att skriva på, säger han.


Ali Youssef har övertygat både på träningar och i U21-Allsvenskan under året men i Allsvenskan väntar han fortfarande på att få göra debut. Han har varit med på bänken men utan att bytas in.

– Klubben verkar tro på mig med tanke på att kontraket är på fyra år, vilket så klart känns bra. Och jag trivs bra i klubben och med alla spelare, det är ett bra lag. Nu hoppas jag att den allsvenska debuten händer snart, fortsätter han.


BK Häckens sportchef Sonny Karlsson ser i Ali Youssef en spelare som på sikt kan bli riktigt bra. 

– Han har genom sitt spel i år övertygad om oss det här. Han har spetskompetens som är intressanta för oss i framtiden. Om han, som jag brukar uttrycka det, blir en helare spelare så har han en lysande framtid. Han är ung och behöver fortfarande lära sig mycket men han har spetsegenskaper som kan ta honom väldigt långt, säger Sonny Karlsson.


Även om det inte är allsvensk match så kan Ali Youssef åtminstone få möta en allsvensk kollega redan i morgon. I samband med att Bengtsfors IF firar 100 år och anordnar en eftermiddag och kväll med festligheter så ska BK Häcken ta sig an AIK i en träningsmatch. Sjukdomar, skador och landslagsuppdrag gör att alla spelare inte är tillgängliga men Youssef är en av spelarna i den 18 man starka truppen som åker till Bengtsfors.

Nedan följer hela truppen.


BK Häcken-AIK

Avspark: 17.00, Långevi, Bengtsfors.

Truppen: Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Johan Hammar, Godswill Ekpolo, Rasmus Lindgren, Kari Arkivuo, Juhani Ojala, Teodor Wålemark, Benjamin Arapovic, Oskar Sverrisson, Daleho Irandust, Mervan Celik, Nasiru Mohammed, Gustav Berggren, Viktor Lundberg, Ali Youssef, Ahmed Yasin och Kwame Kizito.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved