Herr
2019-07-24 20:27:09
BK Häcken är redo för AZ:s offensiva anstormning

I morgon går BK Häcken in i Europa League-kvalet, borta mot AZ Alkmaar.

– Vi vill se hur bra vi är, säger Andreas Alm.


När årets tävlingssäsong inleddes konstaterade tränare Andreas Alm att BK Häcken vill spela 49 matcher i år, något som skulle betyda cupguld och Europa League-gruppspel. Den första delen är avbockad på listan – i morgon går gulsvart in i Europa League-kvalspelet för att jaga nästa utmaning.

– Spelarna ser väldigt förberedda ut, det känns som vi är redo. Det finns inget att skylla på, säger tränare Andreas Alm.

AZ slutade fyra i nederländska Eredivisie i våras och inleder tävlingssäsongen i och med morgondagens möte.

– Vi möter ett lag som har haft en tränare i väldigt många år och en assisterande som tagit över, som pumpat i dem en idé och en mentalitet. De gör sin grej alla dagar i veckan. Vi kommer möta deras offensivaste mindset, säger Andreas Alm.

BK Häcken-tränaren lyfter fram Calvin Stengs som AZ:s största hot offensivt.

– Deras högerytter, som är vänsterfotad. Han är som om "Dalla" (Irandust) och Nasiru skulle skaffa barn, beskriver Alm.

I fjol åkte Bollklubben ut i andra omgången i Europa League-kvalet, mot Redbull Leipzig. Även i år var lottningen tuff mot hela Hisingens lag men blicken är riktad längre fram än så här. Drömmen om gruppspel i Europa lever i allra högsta grad.

– Det var en väldigt liten chans mot Leipzig i fjol. Den här chansen är större. Det här är omgång två och det är en bra bit fram, dessutom en svår lottning med ukrainskt motstånd om vi går vidare. Men man kan ju växa med det också, säger Andreas Alm.


AZ Alkmaar–BK Häcken, 20.30, AFAS Stadion.

BK Häckens matchtrupp:

Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Johan Hammar, Juhani Ojala, Alexander Faltsetas, Erik Friberg, Alexander Jeremejeff, Paulinho, Godswill Ekpolo, Oskar Sverrisson, Kwame Kizito, Gustav Berggren, Daleho Irandust, Ali Youssef, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Viktor Lundberg, Adam Andersson, Ahmed Yasin.


Den som inte kan ta sig till Alkmaar i morgon, kan se matchen på Eurosport 1, Eurosport Player eller Dplay.se.

Mer supporterinformation inför matchen går att läsa här.

Returen mot AZ spelas nästa torsdag, 1 augusti, 18.30, på Bravida Arena. Vinnaren i dubbelmötet ställs mot ukrainska Mariupol i Europa League-kvalets tredje omgång.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved