Herr
2019-07-27 15:56:41
Från Europakval till allsvenskt toppmöte

Från en heroisk insats i hettan i Alkmaar till ett hett allsvenskt toppmöte i Stockholm. I morgon väntar Djurgården på bortaplan.

– BK Häcken har skaffat sig en trupp för att klara av detta och det ska vi försöka göra, säger lagkapten Rasmus Lindgren.


Europakvalspelet innebär två matcher i veckan och kort om tid för återhämtning. 0–0-matchen mot AZ Alkmaar tog på krafterna och Bollklubben flög direkt från Nederländerna till Stockholm i går för att ge bästa tänkbara förutsättningar inför toppmötet med Djurgården i morgon eftermiddag.

– Jag tycker det är skönt, vi vet att alla får tid och kan maximera sin återhämtning. Att det är bra mat och behandling och sådant finns tillgängligt hela vägen fram till matchstart, säger Rasmus Lindgren.

Djurgården ligger trea i Allsvenskan, två poäng före BK Häcken på fjärdeplatsen. 

– En fördel är att alla vet kvaliteterna på deras spelare. Vi vill hänga med på två håll, så vi vill ha ett bra resultat. Det är en viktig match även om den kommer mitt emellan två andra viktiga matcher.

För att lyckas med det menar lagkaptenen att det framför allt handlar om att ta med sig och växa av prestationen i Alkmaar.

– Det finns inte så mycket taktiska grejer utan vi får ta med oss energi från ett ganska bra resultat där nere och ta med en bra känsla in i den här matchen. 


Djurgården IF–BK Häcken

Avspark: 15.00, Tele2 Arena.

Matchtruppen: Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Joona Toivio, Oskar Sverrisson, Juhani Ojala, Johan Hammar, Godswill Ekpolo, Adam Andersson, Rasmus Lindgren, Erik Friberg, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Ahmed Yasin, Paulinho, Daleho Irandust, Alexander Jeremejeff, Viktor Lundberg, Ali Youssef och Kwame Kizito.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved