Herr
2019-07-31 18:33:26
Nu ska allt avgöras

I morgon ska vårt öde i kvalet till Europa League avgöras. Returen mot holländska AZ Alkmaar är en av årets höjdpunkter på Hisingen och vid vinst väntar kvalomgång tre och ukrainska FC Mariupol.


Förra torsdagens möte med AZ Alkmaar präglades av en otrolig värme och både tillresta supportrar och spelarna stod för en fin insats, borta mot ett lag som under förra säsongen slog både Ajax och PSV hemma på AFAS Stadion. Slutresultatet skrevs till 0-0.

– Ett jättebra resultat att få med sig hem. Jag tycker vi gjorde en bra bortamatch, det var ett stort mål att hålla nollan och det lyckades. De hade mycket boll men de var inte så farliga. De kom till några inläggslägen men vi gjorde det bra där inne. Det var stängt, sa Joona Toivio efter matchen.


I morgon välkomnar vi holländarna till Hisingen och Bravida Arena. Det är en match som får anses som en av de största under säsongen 2019.

­­– Det är verkligen en stor match för oss. Den är viktig utifrån allt som ligger i potten för klubben vid ett gruppspel men också för drömmen spelarna och ledarna har att få spela gruppspel i Europa på Hisingen. Alla vill verkligen ha en seger och resa till Ukraina nästa torsdag. Vi är med för att vinna, inte visa upp och eller se och lära, säger Andreas Alm.


AZ Alkmaar, med rutinerade nyförvärvet Jordy Clasie med i truppen, landade i Göteborg idag och tränar ikväll på Bravida Arena. Konstgräs är inget AZ är speciellt vana vid, men att det skulle vara till vår fördel tror inte Alm. 

– Vi påverkades inte av deras underlag nämnvärt så jag vet inte om de finner vårt så mycket annorlunda, de har även spelat på konstgräs i sin egen liga, säger han. 


Vi hoppas att ni vill komma och stötta laget på plats i morgon! Det är en match av stor betydelse för hela föreningen. Köp din biljett HÄR.


BK Häcken – AZ Alkmaar, torsdag 18.30, Bravida Arena.


BK Häckens matchtrupp:

Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Johan Hammar, Juhani Ojala, Alexander Faltsetas, Erik Friberg, Paulinho, Godswill Ekpolo, Oskar Sverrisson, Kwame Kizito, Gustav Berggren, Daleho Irandust, Ali Youssef, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Viktor Lundberg, Adam Andersson, Ahmed Yasin, Aiham Ousou


Årskort gäller som vanligt.


Den som inte kan ta sig till Hisingen i morgon, kan se matchen på Eurosport 1, Eurosport Player eller Dplay.se.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved