Rasmus Lindgren: "Vi behöver en seger" - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-08-10 15:49:50
Rasmus Lindgren: "Vi behöver en seger"

Drömmen om SM-guld lever men för att den drömmen ska leva vidare krävs det nog seger mot Malmö FF i morgon. 

– Jag vill inte tänka i banorna vad en förlust skulle innebära men det är klart att det skulle bli väldigt svårt att ta guldet då – vi behöver en seger, säger lagkapten Rasmus Lindgren.


Med elva omgångar kvar efter morgondagens match så är det naturligtvis inget som är avgjort oavsett hur matchen mot Malmö FF slutar. Men det går inte att komma ifrån att en seger skulle behövas för att verkligen sugas med in i toppstriden och därigenom fortsatt på allvar kunna utmana i kampen om guldet.

– Det är en väldigt viktig match om man ska hänga på däruppe, det är solklart. Det är vi och två lag till som ligger och vill ta igen det lilla försprånget de tre i toppen har, det är i en sån här match man kan göra det, säger Rasmus Lindgren.


Storsegern mot Sirius förra veckan var oerhört viktig för gulsvart. Inte bara för att haka på topptåget i tabellen utan minst lika mycket för moralen och känslan i truppen efter den tunga förlusten mot Djurgården och uttåget från Europa League-kvalet. Nu är det fullt fokus på Allsvenskan och när alla lag nu spelat 18 matcher är de sex översta lagen inom sju poäng. Vid seger skulle Bollklubben krympa avståndet till Malmö till bara en poäng. Den skånska guldfavoriten har efter ett antal oavgjorda matcher tappat sin, till synes, betryggande ledning och i förra omgången klev Djurgården förbi och upp i täten. Morgondagens match blir också ett möte mot ett storlag – just sådana matcher som Bollklubben haft så svårt i. Som exempel så har det i år endast blivit en poäng på de fyra matcher som spelats mot de lagen som ligger ovanför i tabellen.

– Vi fokuserar inte på det som har varit utan vi ska gå ut och göra en jäkla bra match. Jag tror vi kan vinna och har ingen annan annan taktik eller så. Klart att vi kollar på motståndarna och analyserar dem men fokus för oss är att göra en bra match, säger Rasmus Lindgren.


Malmö förlorade borta mot Sundsvall i den andra omgången. Därefter har skåningarna 16 raka matcher utan förlust, ett imponerande facit. Men förhoppningsvis ska den långa sviten av förlustfria matcher brytas i morgon. Enligt BK Häckens tränare Andreas Alm så skulle en seger också göra att besvikelsen som funnits i laget efter missräkningarna skulle försvinna.

– Vi spelade med en stor besvikelse i kroppen mot Sirius och vann den matchen tydligt. Men det är klart att det finns kvar i oss, man kan inte låtsas att det inte finns kvar i oss. Vi får se mot Malmö, det hade tagit upp oss helt och hållet om vi lyckas vinna i morgon, säger Häckentränaren.  Köp din biljett HÄR.


BK Häcken – Malmö FF, söndag 15.00, Bravida Arena.


BK Häckens matchtrupp:

Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Juhani Ojala, Johan Hammar, Alexander Faltsetas, Erik Friberg, Paulinho, Godswill Ekpolo, Oskar Sverrisson, Gustav Berggren, Daleho Irandust, Ali Youssef, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Viktor Lundberg, Adam Andersson, Ahmed Yasin, Alexander Jeremejeff.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.