Gustaf Nilsson klar för BK Häcken - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-08-13 15:23:12
Gustaf Nilsson klar för BK Häcken

Anfallaren Gustaf Nilsson är klar för BK Häcken. Han har ett förflutet i Falkenberg och kommer närmast från Vejle i den danska andraligan.

– Vi har ryckt lite i honom tidigare och nu känner vi att det är helt rätt tid för honom att komma till oss, säger BK Häckens sportchef Sonny Karlsson.


Först en anfallare ut och nu en anfallare in. På transfersfönstret sista dag är vi glada över att kunna presentera 197 cm långe Gustaf Nilsson, 22, som ny gulsvart spelare. Kontraktet är skrivet på 3,5 år och om inget oförutsett händer så kommer han att vara spelklar till söndagens match borta mot Örebro.

– Med Gustaf får vi en spelare som profilmässigt passar bra in i hos oss – han är lång och stor och kommer göra sig bra som ”nia” i vårt spelsystem. Han har både speed och power och kommer bli värdefull för oss, säger Sonny Karlsson.


BK Häcken gjorde ett försök att värva Gustaf Nilsson redan 2016 från Falkenberg men då gick han istället till danska storklubben Bröndby. Även när han gick vidare till Vejle 2018 var Bollklubben med och högg på honom och i vintras togs kontakten med Nilsson upp återigen.

– Med tanke på att det fanns intresse för Alexander Jeremejeff redan under vinterfönstret så hade vi kontakt med Gustaf då. Vi har behållt kontakten under året och nu föll alla bitar på plats vilket vi är glada över. Vi har varit väldigt bra på att vidareutveckla och förädla forwards genom åren och tror att vi kan göra det med Gustaf också, säger Sonny Karlsson.


22-åringen är fostrad i Falkenberg och gjorde redan som 17-åring sitt första allsvenska mål. Säsongen 2015 gjorde han sex allsvenska mål och året därefter såldes han till storklubben Bröndby. Nilsson har också landslagsmeriter. Han har spelat sex U21-landskamper och 2018 var han även med på januariturnén med A-landslaget. Där blev han målskytt i 1-0-segern mot Danmark. Via Silkeborg hamnade han inför förra säsongen i Vejle och därifrån tar han nu klivet till Hisingen och blir gulsvart. Han gör sin första träning med sitt nya lag i morgon och då träffar vi honom också för en intervju.

Vi hälsar Gustaf Nilsson varmt välkommen till Hisingen!

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.