Herr
2019-08-26 10:01:59
BK Häcken säljer Juhani Ojala

Förra veckans match mot Qviding i kvalet till Svenska Cupens gruppspel blev det sista framträdandet i den gulsvarta tröjan för Juhani Ojala. Nästa klubbadress för finländaren blir danska Vejle.


Juhani Ojala kom till BK Häcken inför säsongen 2017. Efter ett starkt första år åkte han i fjol på en skada som höll honom borta stora delar av året. Den tuffa konkurrensen i backlinjen har gjort att det i år har blivit begränsat med speltid för Ojala.

– Vi väljer att sälja Juhani så att våra andra unga mittbackar ska kunna visa upp sig mer och därigenom komma närmare en tröja. Vi hoppas att de tar chansen nu när vi öppnat dörren lite, säger BK Häckens sportchef Sonny Karlsson.


Sammanlagt blev det 51 matcher i den gulsvarta tröjan för finländaren, som också har 22 landskamper på meritlistan. Vi minns bland annat hans 1-0-mål borta mot Hammarby 2017, en match som sedan Paulinho avgjorde på stopptid. I år har Ojala spelat tre allsvenska matcher och i matchen borta mot Sirius kom han också med i målprotokollet.

– Vi önskar honom ett stort lycka till i hans fortsatta karriär, säger Sonny Karlsson. 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved