Herr
2019-09-24 15:24:33
Yasin: "Vi ska göra allt för att nå Europaplatserna"

De två senaste matchernas resultat har gjort att guldet just nu känns långt borta för BK Häcken. Men hoppet om att nå de åtråvärda topp tre-platserna lever fortfarande.

– Vi måste ta varenda poäng som kommer nu för att ta oss dit och det börjar i morgon mot Elfsborg, säger Ahmed Yasin.


Det har varit ett tydligt mål hela säsongen – att hamna topp tre och därmed få kvala till Europa League nästa år. Framgångar i Europacupspelet är inte bara sportsligt viktiga utan kan även generera pengar som gör att klubben växer och därigenom skördar ännu mer framgångar. Malmö är kanske det bästa svenska exemplet på vilka positiva effekter spel ute i Europa kan ge. Men först och främst gäller det att ge sig själv möjligheten att få och kvala. Just nu är det fem poäng upp till AIK på tredje plats.

– Den där riktiga guldchansen kanske försvann när vi förlorade mot AIK men vi kan inte ge upp utan måste vara med och kriga om Europaplatserna. Det är fortfarande mycket poäng kvar att spela om så allt kan ändå hända. Att spela ute i Europa gör en klubb som BK Häcken större, det är roliga matcher att spela och spelarna blir bättre och får mer rutin, säger Ahmed Yasin.


Besvikelsen efter AIK-förlusten var stor och krysset mot Kalmar i lördags var också en missräkning. Men med tätt matchande finns det ingen tid att älta poängtappen.

– Vi är en så pass bra grupp med rutinerade spelare som vet vad som gäller så det är bra stämning i truppen och inga problem att ladda om. Vi har kört två träningar efter Kalmar och i morgon är det bara att slå på det igen.


Vårens möte med Elfsborg slutade 1-1. I morgon är siktet inställt på tre poäng.

– Som jag varit inne på tidigare så gäller det att se matcherna som är kvar som en final varje gång. För oss handlar det om att göra det vi är bra på, vi spelar kanske finast fotboll i hela Sverige när vi väl spelar som vi kan. Jag tycker inte att vi ska tänka alltför mycket utan bara gå ut och köra. Vi är tillräckligt bra för att slå Elfsborg, säger Ahmed Yasin.


Det återstår bara tre matcher hemma på Bravida den här säsongen, förhoppningsvis kan läktaren hålla samma höga nivå som tidigare under året.

– Med våra fans bakom oss som jag tycker har varit sjukt, sjukt bra hela året, de växer och hörs mer och mer, så lovar jag att vi inte ska göra dem besvikna. Vi ska göra vårt bästa på planen och det finns inget annat än att ge dem en trea i morgon och fira tillsammans efteråt.


Erik Friberg är avstängd och saknas i morgon. Hela truppen nedan.


BK Häcken – Elfsborg, Bravida Arena, 19.00


Matchtruppen:

Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Godswill Ekpolo, Oskar Sverrisson, Johan Hammar, Kari Arkivuo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Adam Andersson, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Ali Youssef, Ahmed Yasin, Paulinho, Daleho Irandust, Benjamin Arapovic, Kwame Kizito, Viktor Lundberg, Gustaf Nilsson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved