Ny resurs förstärker ungdomsverksamheten - BK Häcken BK Häcken
Ungdom
2019-12-12 16:38:04
Ny resurs förstärker ungdomsverksamheten

BK Häcken satsar ännu mer på ungdomsverksamheten. Johan Jonsson kommer arbeta med att både utbilda föreningens egna ungdomar och att utveckla våra samarbeten med andra klubbar på Hisingen.
 – Vi som förening vill ligga i framkant med hur ungdomsidrott bedrivs, säger Anders Wahrnberg, ungdomsansvarig i BK Häcken.


Johan Jonsson är redan ungdomsledare i föreningen och kommer i sin nya tjänst att jobba heltid med fotbollsutbildning. Han har tidigare bland annat genomfört Svenska Fotbollsförbundets utbildningar som riktar sig till ungdomsidrott och även varit distriktsförbundskapten i Hälsingland. Ambitionen med rekryteringen av Johan Jonsson är att utveckla spelarutbildningen för flickor och pojkar i åldrarna 6-15 år och att tillsammans med andra föreningar på Hisingen stärka Hisingsfotbollen i stort.
– Det här är helt i linje med föreningens mål och ambition att fortsätta utveckla vårt sätt att utbilda unga fotbollsspelare både på och vid sidan av planen.  Det här ger oss möjlighet att bli ännu bättre på det vi redan gör och vill göra framöver, säger Anders Wahrnberg.


BK Häcken bedriver sin ungdomsverksamhet för pojkar och flickor på träningsanläggningen Slätta Damm. Sammanlagt är omkring 700 spelare och 120 ledare med i de olika ungomslagen. Förutom att få en viktig roll där så kommer Johan Jonsson också utveckla och underhålla andra bra fotbollsmiljöer på Hisingen tillsammans med andra Hisingsföreningar. Det handlar om att ge spelare förutsättningar till en bra utbildning så att de spelar fotboll längre och därmed förhoppningsvis kan få fler möjligheter till alternativa vägar för att bli framgångsrika fotbollsspelare.
– Vi ser en trend i att det är fler och fler spelare både flick- och pojkspelare som söker sig till oss för att spela fotboll. Det är så klart glädjande men vi ser att vi snart inte kan ta emot fler spelare samt att vi tror på modellen att spelare stannar i sin hemmiljö och i sin förening. Vi vill givetvis att så många som möjligt gillar BK Häcken och drömmer om att i framtiden spela fotboll i vårt herr- eller damlag men att de känner att det också kan ske utan att de har spelat i vår ungdomsverksamhet från dag ett, fortsätter Anders Wahrnberg.


Sedan några år tillbaka har Bollklubben ett väl fungerande nätverk med flertalet föreningar på Hisingen. Nätverket består av föreningsutvecklare och ungdomsansvariga som varje månad träffas för att prata samarbeten och gemensamma utbildningar.

– Med Johan kommer vi ha resurser att göra miljöerna ännu bättre genom att driva utvecklingsfrågor som inte prioriteras annars. Det finns en enorm kraft och potential på Hisingen som vi vill vara med och utveckla, avslutar Anders Wahrnberg.


Rekryteringen gör att BK Häcken nu har två anställda som arbetar med ungdomar runt om på Hisingen, tillsammans med föreningar och skolor, för att utbilda vår framtid både på och vid sidan av planen. På bilden Anders Wahrnberg under BK Häckendagen i våras.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.