Kevin Ackermann och BK Häcken går skilda vägar - BK Häcken BK Häcken
2019-12-23 12:00:00
Kevin Ackermann och BK Häcken går skilda vägar

Efter sitt livs mest omtumlande år, är Kevin Ackermann friskförklarad och har gjort comeback på fotbollsplanen. För att ta nästa steg tillbaka till elitfotbollen, har 18-åringen kommit överens med BK Häcken om att bryta kontraktet.


För ganska precis ett år sedan skrev Kevin Ackermann på för Fiorentinas akademilag. Mittfältaren, som blev A-lagsspelare i BK Häcken som 16-åring och den då sjätte yngste allsvenska spelaren genom tiderna, såg fram emot flytten till Italien men vid läkarundersökningen upptäcktes ett hjärtfel som kastade in honom i en ny verklighet med hjärtoperation och rehabilitering.

Tillbaka på Hisingen har Kevin arbetat hårt under sommaren och hösten för att ta sig tillbaka och den åttonde november var han tillbaka i spel, i träningsmatchen mot Ljungskile. En dryg timme i den matchen, följdes av en halvlek mot HBK och 82 minuter mot Norrby – så när laget gick på semester hade Ackermann hunnit med att få tre matcher i benen.

Nu står det klart att det blev de sista i den gulsvarta tröjan för den här gången. Kevin och BK Häcken är överens om att avbryta kontraktet, som sträckte sig över två år ytterligare. För att ta nästa steg på väg tillbaka efter hjärtoperationen – och nästa steg på vägen från en av världens största talanger i sin årskull, till en seniorspelare på den högsta nivån – tror Kevin Ackermann att det är rätt val att gå vidare.

– Jag är jättetacksam för den tiden jag haft i BK Häcken och vill tacka alla i ledarstaben jag haft de här åren. Jag är väldigt ödmjuk inför det stöd jag fått – speciellt det här året som varit tufft för mig – inte minst från alla spelare. Någonstans lämnade jag klubben lite mentalt för ett år sedan, i och med den tänkta flytten till Italien, så nu känns det rätt med ett miljöombyte för att fortsätta min resa, säger Kevin Ackermann.

BK Häcken tackar Kevin för de här 2,5 åren och önskar honom stort lycka till framöver.

– Det har varit ett svårt år för Kevin och därför är vi ödmjuka inför den här situationen och går med på hans önskan om att bryta kontraktet. Vi önskar Kevin stort lycka till, säger sportchef Sonny Karlsson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.