Leonard Zuta är tillbaka i gulsvart - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-06-22 10:00:00
Leonard Zuta är tillbaka i gulsvart

Leonard Zuta återvänder till BK Häcken. Efter fem år utomlands är försvarsspelaren tillbaka på Hisingen.


Leonard Zuta har tränat med Bollklubben sedan en tid tillbaka och i väntan på att Fifa utreder hans ärende med Konyaspor fick han i dag ett tillfälligt speltillstånd, ITC, (International Transfer Certificate) med BK Häcken.

– Jag är glad att vara tillbaka i BK Häcken, den klubb som fostrade mig från en juniorspelare till A-lagspelare och som därigenom gav mig möjligheten till ett utlandsäventyr. Mitt signum har alltid varit att agera så professionellt som möjligt och alltid ge allt på varje träning och match för den klubb jag representerar. Jag hoppas kunna bidra på bästa möjliga sätt, säger Leonard Zuta.

BK Häcken och Zuta har skrivit ett tills vidare-avtal och Leo är spelklar direkt och med i matchtruppen till Uppsala i dag.

– Leo är en spelare som vi länge hoppats på att en dag få tillbaka till oss. Nu blev det under speciella omständigheter och i den här situationen – med hans Fifa-ärende med Konyaspor och vår ekonomiska situation på grund av corona – har vi hjälpt varandra. Det är ett avtal som inte belastar vår ekonomi nämnvärt, säger sportchef Sonny Karlsson.

Leo Zuta slog igenom i BK Häcken och har sedan han lämnade klubben spelat för kroatiska Rijeka, innan han förra vintern gick till turkiska Konyaspor. Han har även spelat 17 landskamper för Nordmakedonien.

– Vi är väldigt glada över att ha hittat en lösning där vi får hem Leo. Det är en bra spelare med meriter på bra europeisk nivå och det är dessutom ”vår” spelare, en BK Häcken-spelare. Det betyder mycket för klubben att kunna presentera en sådan återvändare, säger Sonny Karlsson.

Leo Zuta:

– Nu utifrån detta nyöppnade fönster och rådande Covid-19-situation i fotbolls-Europa känns denna lösning optimal, både för mig och klubben. Efter fem år av spel utomlands ser jag framemot att spela på Bravida Arena igen.

 

Leonard Zuta

Ålder: 27 år.

Position: Försvarare.

Klubbar: BK Häcken 2020– , Konyaspor (2019–2020), Rijeka (2015–2018), BK Häcken (2012–2015).

Landskamper: 17 A-landskamper, Nordmakedonien.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.