Helsingborg nästa utmaning för Bollklubben - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-06-28 12:52:59
Helsingborg nästa utmaning för Bollklubben

Efter den tunga förlusten i torsdags riktas nu allt fokus mot Allsvenskan igen och närmast Helsingborg på hemmaplan imorgon. Då ska förhoppningsvis den första allsvenska segern för i år komma.

– Efter besvikelsen i torsdags har vi sett på nästa utmaning, säger BK Häckens tränare Andreas Alm.


Tre raka kryss och så då förlust i torsdagens cupkvartsfinalen mot Elfsborg – Bollklubben har ännu inte fått med sig någon seger sedan tävlingssäsongen drog igång igen. Tungt naturligtvis. Förlusten i torsdags gjorde dessutom att förhoppningen om att spela Europacup-spel nu är borta. Men det finns ingen tid och anledning att älta det, imorgon fortsätter allvaret igen.

– Eftersom det var två drömmar som försvann i en och samma match i torsdags med tanke på cuppokal och Europa-spel har besvikelse präglat de första dagarna och sedan har vi sett på nästa utmaning – Helsingborg, säger Andreas Alm.


Du var inte nöjd med offensiven mot Elfsborg, vad är anledningen till att den inte riktigt fungerar?

– Analysen efter cupexit blir alltid mindre taktiskt och mer känslomässig eftersom den tävlingen är över och förbi, därför var jag inte nöjd med varken offensiv eller defensiv, då vi förlorade matchen.


Helsingborg har haft en väldigt tung start på serien, hur lyder din analys över deras spel så här långt? 

– De har haft stora problem med skador förstår jag och sedan också ett tätare matchschema än andra lag. Svårt att se att de inte ska bli bättre med tiden.


Något särskilt ni får se upp med i deras spel?

– Rasmus Jönsson är skicklig och smart i trånga lägen, Max Svensson duktig en-mot-en, Mix Diskerud och Armin Gigovic är vassa passningsspelare. 


Du har ändrat en del i elvorna från match till match hittills och du har bytt friskt under matcherna – är det på grund av det tajta schemat eller vad är anledningen till det? 

– Vi har bara använt alla fem byten i en av tre allsvenska matcher, så vi hade kunnat byta mer, men visst blir det fler byten nu när det är tillåtet med fler och vi spelar ofta. Byten i startelva och i match har hittills varit för att vinna matchen, eftersom matcherna har varit jämna in i det sista.


Johan Hammar och Kevin Yakob är inte uttagningsbara men i övrigt är alla spelare tillgängliga.


BK Häcken - Helsingborg 19.00

Matchen sänds av Dplay.


Truppen:

Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Leo Zuta, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Leo Bengtsson, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Jasse Tuominen, Ali Youssef, Adnan Maric, Patrik Wålemark, Alexander Søderlund.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.