Herr
2020-08-03 15:06:34
Mardrömsbesked – Abrahamssons korsband är av

Peter Abrahamsson säsong är över. Skadan han fick mot Djurgården i lördags visade sig vara ett avslitet korsband. Blytungt.

– Det finns inte så mycket att säga – det är otroligt tråkigt bara, säger 32-åringen.


Det såg inte så farligt ut. Och det kändes inte så farligt, enligt Peter själv, som ju dessutom ville testa att spela vidare innan han till slut ändå bytte med Jonathan Rasheed i lördagens 1-3-förlust mot Djurgården. Men när beskedet efter MR-undersökningen idag kom så visade det sig att korsbandet är av. 

– Det kändes inte som att det var det (korsbandet), så jag blev lite ställd när jag fick beskedet, säger han.


Abrahamsson har varit en av BK Häckens viktigaste och bästa spelare de senaste åren och efter en liten trevande inledning av årets allsvenska, i alla fall enligt honom själv, har han stått för sex hållna nollor på de tolv matcher han spelat. För ett år sedan förlängde sitt kontrakt med Bollklubben över säsongen 2023 och så sent som i vintras var han med på landslagslägrets januariturné. Nu väntar en lång konvalescens innan han är tillbaka mellan stolparna igen.

– Jag får göra det bästa av det. Det är inte första gången någon har dragit korsbandet, så det är bara att göra det bästa av det. Jag får ta rygg på Yakob. (Kevin Yakob råkade ut för samma sak för ett drygt år sedan).


Att komma tillbaka efter en korsbandsskada av den här typen brukar ta runt ett år. Så BK Häcken lär inte kunna räkna med Abrahamsson förrän tidigast efter nästa års EM-slutspel.

BK Häckens sportchef Sonny Karlsson:

– Personligen så tycker jag så klart att det är väldigt tråkigt för Peter. Sedan är det förstås väldigt dåligt för oss. Jag rankar honom som Allsvenskans bäste målvakt. Samtidigt måste vi se krasst på situationen, nu får Jonte chansen att visa att han är en allsvensk målvakt. Samtidigt är fönstret öppet nu och vi vill ha tre målvakter igång så vi får se över om vi kan låna. Vi har långa avtal med både Jonte och Peter så det är framför allt aktuellt att låna. Vi har redan börjat titta, säger han.


När Jonathan Rasheed kom in i spel mot Djurgården så var det hans tredje allsvenska framträdande. 

– Det blir lite upp till bevis för honom. Vi trodde mycket på honom när vi värvade honom, och tror mycket på honom, så nu hoppas vi att han kan visa att vi valde rätt när vi värvade honom, säger Sonny Karlsson.


Alexander Nadj finns också med i truppen, hans kontrakt sträcker sig året ut.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved