BK Häcken lånar Pontus Dahlberg - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-08-11 09:00:00
BK Häcken lånar Pontus Dahlberg

BK Häcken har gjort klart med en ersättare till korsbandsskadade Peter Abrahamsson.

Bollklubben lånar U21-landslagsmålvakten Pontus Dahlberg av Watford till nästa sommar.


Sommaren 2014 tränade Pontus Dahlberg med BK Häcken men det skulle dröja sex år innan målvakten var tillbaka på Gothia Park Academy, skrev på för klubben och gjorde Hisingen till sin hemmaplan.

BK Häcken har kommit överens med nyligen degraderade Premier League-laget Watford om ett lån av 21-åringen till den 31 maj nästa år och förhoppningen är att få honom spelklar redan till nästa match, borta mot Varberg på torsdag.

– Det känns kul med en ny utmaning och nya möjligheter som jag ser fram emot. Jag vill komma in och prestera och hoppas kunna hjälpa klubben framåt, säger Pontus Dahlberg.

Peter Abrahamsson har varit given mellan stolparna de senaste fem åren men korsbandsskadan han drog på sig borta mot Djurgården för tio dagar sedan, gjorde att BK Häcken tvingades ut på målvaktsjakt.

– Vi ville inte vara kort på den positionen, så vi tittade på lån och det viktiga var att få till ett lån hela vägen fram till nästa sommar. När vi fick chansen att ta Pontus kunde vi inte tveka. Vi försökte värva honom när IFK Göteborg tog honom – han har varit här och tränat och vi har en relation så god som någon, säger sportchef Sonny Karlsson.

Pontus Dahlberg är god vän med Peter Abrahamsson, en vänskap som går tillbaka till Peters tid i Öis, då Pontus provtränade med rödblått under en period 2013. Så fort han såg att Peter skadat sig skickade han en hälsning för att visa sin stöttning till målvaktskollegan. Sedan gick det fort och bara en vecka senare står han själv i gulsvart som Peters ersättare.

– Först och främst var det tråkigt att Peter blev skadad. Han är en av Allsvenskans bästa målvakter och en väldigt bra människa, så det var väldigt tråkigt. Sedan öppnades möjligheten för mig och jag måste tänka på mitt. Att få komma till BK Häcken känns väldigt bra, säger Pontus Dahlberg.

Sonny Karlsson beskriver målvakten som ”en offensiv målvaktstyp, han vill verkligen ta bollen”. De flesta som sett Dahlberg spela kan skriva under på att vinnarinstinkten är ett av hans starkaste karaktärsdrag på planen.

– Förhoppningsvis kan jag bidra med ett lugn på planen som smittar av sig. Och en vilja att vinna till varje pris, att göra allt för att vinna och verkligen hata att förlora. Jag har alltid haft det och jag hoppas kunna smitta av mig, säger Pontus Dahlberg.


Pontus Dahlberg

Ålder: 21 år.

Längd: 194 centimeter.

Klubbar: BK Häcken 2020– (lån till 31/5 2021), Watford 2018–2020, Emmen (lån) 2020), IFK Göteborg 2015–2018, Älvängens IK –2014.

Landskamper: 2 A-landskamper, 14 U21-landskamper, 3 U19-landskamper och 19 U17-landskamper.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.