Herr
2020-11-29 19:21:23
Gulsvart seger i årets sista hemmamatch

BK Häcken tog idag tre viktiga poäng när Örebro besegrades med 3–0 i årets sista match på Bravida Arena. Våra mål gjordes av Ali Youssef, Leo Bengtsson och Ahmed Yasin.

Tre poäng var ett måste för att fortsätta utmana om Europaplatserna och att förbättra målskillnaden var också av vikt. Därför valde Andreas Alm att idag satsa på snabbhet när han plockade in Ali Youssef och Patrik Wålemark från start mellan Leo Bengtsson och Ahmed Yasin på kanterna.

Matchen inleddes försiktigt från båda håll, men väcktes till liv när Örebro rann igenom och Pontus Dahlberg fick stå för en räddning modell värre. Ett par minuter därpå kör Örebros målvakt över Ali Youssef i straffområdet och domaren blåser straff. En gratischans att ta ledningen, men Yasin missar och trots att Ekpolo får chansen på returen så ville inte bollen in. Det ville den dock fyra minuter senare när Ali Youssef snyggt och säkert placerar in 1–0, assisterad av matchens bäste Leo Bengtsson.

Med åtta minuter kvar av halvleken kände assistmakaren Bengtsson att det var dags för en egen liten show. I rykande fart drar han sig förbi flera Örebro-spelare och strax utanför straffområdet avlossar han ett helt otagbart skott i målvaktens vänstra kryss. Ett sagolikt fotbollsmål från ett av Allsvenskans stora utropstecken i år. 2–0 kändes bekvämt, men det var inte över där. Strax innan halvtidsvilan kommer Yasin fri, målvakten räddar hans avslut, men Yasin fortsätter löpa mot mål, hinner upp sin egen retur och nickar in trean. Ett psykologiskt viktigt mål inför sista 45.

Örebro orkar inte resa sig i andra och med bättre skärpa i sista tredjedelen hade vi kunnat göra två-tre mål till idag. Halvleken blir dock mållös och matchen slutar 3–0. Samtidigt förlorar Djurgården mot Mjällby, vilket betyder att vi har en Europaplats helt i egna händer inför säsongsavslutningen nästa helg. En oerhört spännande match mot Kalmar FF väntar.

– Idag är en sån där klang- och jubeldag när allting går vägen resultatmässigt. Alla i laget presterar bra idag. Det blev en öppnare match än vad vi har varit vana vid på slutet och det passade oss bra, säger Andreas Alm efter matchen.