Herr
2020-12-27 14:12:00
BK Häcken förlänger inte med Gulan

BK Häcken förstärkte laget med vänsterbacken Nikola Gulan i jakten på en topplacering i Allsvenskan 2020. Nu står det klart att det inte blir någon förlängning på Hisingen för serben.


BK Häcken använde den dispensmöjlighet Svenska Fotbollförbundet gav i höstas och värvade kontraktslöse Nikola Gulan för att förstärka truppen under den sista delen av säsongen, efter att Leonard Zuta lämnat laget.

Parterna skrev avtal säsongen ut, med möjlighet till förlängning men Bollklubben har nu tagit beslut om att inte utnyttja den optionen.

– Nikola Gulan är en otroligt professionell fotbollsspelare som, trots sin korta tid i klubben, har gjort avtryck. Han kom till oss för att hjälpa till att säkra Europakvalplatsen, vilket vi också gjorde. Sympatisk och professionell i allt han företagit sig trots en väldigt komplicerad övergång på grund av reserestriktionerna under pandemin. Vi väljer dock att avsluta samarbetet vid nyår och önskar Nikola all lycka i sin framtida klubb, och tackar samtidigt för hans insatser i BK Häcken, säger sportchef Martin Ericsson.

På grund av en skada i Nikola Gulans första match från start, borta mot Hammarby, blev det bara fyra matcher i Allsvenskan för ytterbacken, som gjorde sin enda poäng hemma mot Örebro när han spelade fram till Leo Bengtssons drömmål.

– Jag vill tacka alla i BK Häcken – klubben, spelare, ledare och supportrar för den här korta men framgångsrika tiden vi fick tillsammans. Jag önskar er stort lycka till och hoppas på det bästa för laget nästa säsong, säger Nikola Gulan.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved