Herr
2021-02-05 11:30:04
Träningsmatchen mot Norrköping ställs in

BK Häcken skulle åka till Norrköping för att spela träningsmatch i morgon men lagen har i dag beslutat att ställa in matchen, utifrån de medicinska teamens bedömning på grund av bekräftad covid-19 i BK Häcken.


Personen som i går kväll fick ett positivt provsvar, har inte varit i kontakt med någon i laget sedan han fick sina första symptom men symptomen har varit så vaga, vilket innebär en viss osäkerhet kring när han blev smittsam. Lagens läkare gör därför bedömningen att som en säkerhetsåtgärd ställa in morgondagens träningsmatch mot IFK Norrköping. Från BK Häckens sida görs bedömningen att den relativt långa bussresan i detta läge innebär ett onödigt risktagande.


BK Häcken följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer för att minimera risken för smittspridning, samt reglerna gällande smittspårning, och tillsammans med de regler och rutiner vi har genom Svensk Elitfotbolls protokoll, fortsätter verksamheten med fokus på att förbereda laget inför nästa helgs träningsmatch mot Örgryte IS och därefter Svenska Cupens gruppspel.


Frågor gällande BK Häckens rutiner under coronapandemin hänvisas till sportchef Martin Ericsson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved