BK Häcken värvar dansk mittback - BK Häcken BK Häcken
Dam
2021-02-23 18:00:00
BK Häcken värvar dansk mittback

Den danska försvararen Luna Nørgaard Gevitz är klar för BK Häcken. 26-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Bollklubben och hon kommer senast från franska Guingamp.

Nørgaard Gevitz föddes i Århus och gick via de danska lagen Dover GF, FC Skanderborg och IK Skovbakken till franska Montpellier, där hon spelade mellan 2012 och 2013. Därefter fortsatte karriären hos de danska ligamästarna Fortuna Hjörring innan hon 2019 återvände till Frankrike och skrev kontrakt med Guingamp, som spelar i högsta divisionen i Frankrike, D1 Féminine.
Nørgaard Gevitz förstärker nu Bollklubben och gjorde sitt första träningspass med laget under tisdagen. Danskan har skrivit på ett avtal som sträcker sig över två år.
– Det känns väldigt spännande att få komma till BK Häcken och få vara del av den här satsningen som görs. Laget slåss om guldet i en bra liga och att få spela Champions League igen lockar såklart väldigt mycket. Jag utvecklades mycket som spelare i Frankrike och tror och hoppas att jag kan ta ytterligare kliv här, säger Nørgaard Gevitz.
Mittbacken har spelat 27 landskamper för det danska landslaget och var med och tog en silvermedalj med laget i EM 2017. Hon blev utnämnd till Danmarks största kvinnliga fotbollstalang 2012 och har vunnit den danska ligan med Fortuna Hjörring tre gånger. Hon har dessutom två danska cupguld på sitt CV och har spelat sex säsonger i UEFA Women's Champions League.
– Jag känner att jag kan tillföra mycket med mina kvaliteter i den fotboll BK Häcken vill spela. Jag ser verkligen fram emot att komma in i laget och starta säsongen, säger hon.
Huvudtränare Mats Gren:
– Vi får in en defensivt otroligt duktig spelare och jag tror att hon kommer passa bra in i det sätt vi spelar. Hon är mån om att utvecklas vidare hos oss och den erfarenheten hon tar med sig hit tror jag kommer vara nyttig för laget. Gevitz har också en bra passningsfot och kommer kunna bidra såväl defensivt som offensivt.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.